George Becali a pierdut o suma uriasa intr-o afacere. Milioane de euro evaporate intr-o secunda. Iata documentele

5017

George Becali a pierdut o suma uriasa intr-o afacere. Milioane de euro evaporate intr-o secunda. Iata documentele

@ Contractul prin care  George Becali a imprumutat o societate comerciala cu suma de 7,6 milioane euro a fost semnat in anul 2010 @ Desi creditul a fost garantat cu bunurile societatii, latifundiarul din Pipera nu si-a mai recuperat banii @ Ziarul on line Dezvaluirea.ro prezinta copii dupa documentele care au stat la baza acestei afaceri

O afacere care pare sa fi insemnat doar o gaura neagra pentru cunoscutul afacerist George Becali. Este vorba despre sumele investite de George Becali in cunoscutul combinat de crestere a pasarilor din judetul Iasi si anume Avicola SA Iasi. Desi au trecut aproape 8 ani de cand George Becali a semnat documentele care atestau ca a investit 32.000.000 lei (circa 7,6 milioane euro la vremea respectiva), pentru buna functionare a societatii, urmand sa-si recupereze ulterior banii conform intelegerii, latifundiarul din Pipera se lupta si astazi in instanta sa nu se aleaga in final cu o paguba uriasa.

Trebuie precizat ca Gigi Becali a preluat Avicola Iasi in anul 2004. Dupa preluarea de catre Becali, combinatul a functionat circa 6 ani cand au aparut problemele iar societatea a intrat in insolventa. Conform unui contract de  imprumut pe care Dezvaluirea.ro il prezinta in fotocopie, in toata aceasta perioada Becali ar fi creditat combinatul in fiecare an. Desi se sustine ca Becali a creditat combinatul in  perioada 2004-2008, contractul de imprumut pentru suma totala de 32.000.000 lei a  fost semnat la notar abia pe data de 15 ianuarie 2010.

Aproape 8 milioane de euro dintr-o semnatura

Din partea lui Gigi Becali respectivul contract de imprumut a fost semnat de mandatarul sau, Amelian. F. Catalin iar Avicola a fost reprezentata de Corneliu Rosu si  din Bucuresti si Ofelia Mocanu din judetul Iasi. Conform acestui document, reprezentantii SC Avicola SA Iasi recunosc ca in perioada 2004-2008 societatea a imprumutat de la Gigi Becali, suma totala de 32.000.000 lei, din care 12,7 milioane lei in 2006, 10,6 millioane lei in 2007,2,3 milioane lei in  2008 etc.  Documentul mai arata din valoarea totala a creditului de 32.000.000 numai suma de 25,4 este garantata cu activele societatii. Insa, Avicola SA Iasi a intrat in insolventa in luna mai a anului 2010 adica dupa numai cateva luni de la semnarea respectivului contract.

Initial, societatea de practicieni in insolventa desemnata de instanta sa se ocupe de Avicola SA Iasi a inscris suma revendicata de Becali in categoria creantelor prioritare  adica a  celor care trebuie platite printre primele initial in cadrul planului de reorganizare si ulterior odata cu lichidarea activelor dupa ce a survenit falimentul in anul 2014. Firma de practicieni in insolventa care se ocupa de Avicola este Management Reorganizare Lichidare patronata de Corneliu Mititelu. Daca initial, dupa cum s-a mai precizat suma revendicata de Becali era pe primele locuri in tabelul creditorilor, ulterior lichidatorul a inceput sa conteste dreptul de creanta a latifundiarului din Pipera. De altfel, Gigi Becali si lichidatorul si-au deschis reciproc zeci de procese in justitie.

Becali a incercat de nenumarate ori sa inlocuiasca lichidatorul

Becali a incercat de nenumarate ori sa inlocuiasca lichidatorul iar Mititelu a incercat sa arate in justitie ca de fapt latifundiarul nu a creditat niciodata societatea iar contractul de ipoteca prezentat mai sus nu reflecta realitatea. In cele din urma pare sa fi castigat lichidatorul care a trecut datoria lui Becali acum in  suma  33.271.084 lei in categoria creantelor chirografare adica a celor care for fi achitate la sfarsit cand vor fi achitate datoriile catre ceilalti creditori. Avand in vedere ca valoarea totala a datoriilor este de 67.371.256 lei iar cele mai importante active ale societatii au fost vandute pe 6 noiembrie 2015 catre firma Dazz Group SRL cu 810.000 lei sansele ca Gigi Becali sa mai recupereze vreun ban sunt aproape nule.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.