Revoltator! Cum aranjeaza Mafia PSD-ALDE angajarile in posturile publice

2997

Revoltator! Cum aranjeaza Mafia PSD-ALDE angajarile in posturile publice

@ Mafia PSD-ALDE – Anuntul privind selectia dosarelor a fost publicat in aceeasi zi in care s-a  postat si anuntul privind concursul, astfel incat cei care ar fi fost interesati nu aveau nici o sansa sa se inscrie,  chiar daca intruneau conditiile @ Printre cei selectati se afla si unul din liderii organizatiei judetene a tinerilor din PSD Iasi @ Situatia de fata se refera la modul in care se recruteaza personalul pentru  una dintre cele mai importante structuri guvernamentale, si anume Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri

Am constatat cu stupoare ca un numar de 4 milioane de romani sunt plecati in strainatate deoarece nu si-au gasit rostul in Romania! Din pacate aceasta drama nationala va continua, deoarece coalitia PSD-ALDE, cea care conduce Romania nu vrea sa faca nici un pas spre asigurarea transparentei si a egalitatii de sanse la concursurile de angajare in functiile publice. In continuare posturile publice sunt rezervate lipitorilor de afise din campaniile electorale, amantelor, beizadelelor de parlamentari. Pentru a sustine  cele aratate mai sus prezentam in continuare modul  in care se realizeaza recrutarile de personal la Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri. Astfel, in cursul zilei de ieri, pe site-ul Agentiei  ( AIPPIMM) a aparut anuntul de angajare a unui consilier clasa I pentru serviciul de implementare programe IMM si a doi consilieri, clasa I, pentru Serviciul de Atragere de Investitii si Promovarea Exportului, din structura locala (OTIMMC) Iasi.

In conditiile in care ieri a fost postat pentru prima data anuntul privind organizarea concursului, tot ieri a fost publicata si selectia dosarelor! Prin urmare, cei care au vazut anuntul pe site-ul Agentiei nu se mai puteau inscrie, chiar daca intruneau conditiile, deoarece selectia dosarelor era deja facuta. Printre cei selectati pentru a sustine concursul se afla unul dintre tinerii aflati in prima linie din structurile PSD Iasi, si anume, Vlad Ghiga. Trebuie precizat ca Narcis Tabacaru, directorul structurii locale Iasi pentru IMM-uri, institutia care organizeaza de fapt acest concurs de angajare este sustinut acum pe functie de catre ALDE. Acesta a fost numit director in perioada in care guvernarea era asigurata de liberali, dar acum a trecut in barca ALDE, iar pentru a ramane pe functie a ales, se pare, sa faca si jocurile social-democratilor.

Cel selectat, Vlad Ghiga este prieten foarte bun cu Bogdan Balaniscu, cel care a asigurat conducerea OTIMMC Iasi intr-una din guvernarile anterioare ale PSD. De altfel, in fotografia publicata de ziarul on-line Dezvaluirea.ro il putem vedea pe Vlad Ghiga alaturi de fostul premier Victor Ponta, de fostul lider PNL Iasi, Relu Fenechiu (condamnat la inchisoare cu executare in doua dosare de coruptie), de fostul primar PSD de Iasi, Gheorghe Nichita ( trimis in judecata in doua dosare de coruptie), si bineinteles, alaturi de Bogdan Balaniscu. De asemenea in randurile de mai jos il putem vedea pe Bogdan Cojocaru, actualul ministru al Comunicatiilor. Fotografia a fost facuta la un meci de fotbal amical, in care au jucat toti cei enumerati mai sus, dar si alti lideri ai PSD Iasi.

Iata ce spune Legea

Conform legislatiei in vigoare, anuntul privind organizarea concursului pentru cele trei functii publice trebuie publicat inainte de realizarea selectiei dosarelor, atat pe site-ul Agentiei pentru IMM-uri, cat si pe site-ul de recrutare ale  Guvernului, si anume posturi.gov.ro. Ori anuntul de angajare pentru cele trei functii publice descrise mai sus lipseste cu desavarsire de pe cele doua site-uri.  „Portalul posturi.gov.ro  indexeaza anunturile de recrutare si promovare din administratia centrala si locala din Romania. Pana spre finele anului 2014, portalul includea numai anunturile de functie publica. Odata cu modificarea HG nr. 286/2011 portalul centralizeaza si personalul contractual”, se arata pe site-ul posturi.gov.com.

De asemenea obligativitatea publicarii anuntului privind organizarea concursului pe site-ul institutiei, inainte de selectarea dosarelor este precizat in ghidul de organizare a concursurilor pentru functiile publice intocmit si publicat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. „Conditiile de participare, conditiile de desfasurare a concursului, bibliografia si actele solicitate candidatilor pentru dosarul de inscriere trebuie publicate pe pagina de Internet a autoritatii sau institutiei publice organizatoare si afisate la sediul acesteia. Legea prevede respectarea aceluiasi termen de 30 de zile si pentru publicarea la sediul autoritatii sau institutiei precum si pentru publicarea pe pagina de internet”, se arata in ghidul respectiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.