Razboi crunt intr-un dosar DNA. Primarii Pascaniului (Dumitru Pantazi si Grigore Craciunescu) s-au confruntat in sala de judecata

2333

Razboi crunt intr-un dosar DNA. Primarii Pascaniului (Dumitru Pantazi si Grigore Craciunescu) s-au confruntat in sala de judecata

@ In dosarul de coruptie al actualului primar al municpiului Pascani, Dumitru Pantazi a fost audiat zilele trecute si fostul primar Grigore Craciunescu @ Asta deoarece afacerea care i se pune in carca lui Pantazi a  demarat in perioada in care Pascaniul era adminstrat de Craciunescu

Ultimii doi primari ai municipiului Pascani, rivali politici cunoscuti unul fiind membru PSD celalalt membru PNL s-au intalnit zilele trecute in sala de judecata cand unul dintre ei a fost audiat intr-un dosar de coruptie aflat pe rolul Tribunalului Iasi. Este vorba despre dosarul in care actualul primar al Pascaniului, Dumitru Pantazi a fost trimis in judecata de DNA Iasi deoarece ar fi emis ilegal o autorizatie de construire in beneficiul SC Perla Neagra SRL care intentiona sa construiasca un fast-food. In acest dosar a fost audiat zilele trecute si Grigore Craciunescu, fostul primar al municipiului Pascani. Asta deoarece afacerea care i se imputa acum lui Pantazi a demarat in perioada in care primar al municipiului era Craciunescu. Mai exact, o parte din terenul pe care urma sa fie amenajat fast-food-ul si anume 15 metri patrati a fost concesionat in anul 2011, cand primar al municipiului era Grigore Craciunescu.

Mai mult, decat atat certificatul de urbanism a fost emis in aceiasi perioda. Cu alte cuvinte, avocatii lui Pantazi si ai secretarului Mircea Zuzan, au incercat sa arate ca nu pot fi facuti responsabili de aceasta ilegalitate avand in vedere ca demersurile din punct de vedere al autorizarii constructiei dar si pentru punerea la dispozitie a terenului au fost demarate in perioada lui Craciunescu. Cu toate acestea, in declaratia data in fata judecatorilor de la Tribunal, Craciunescu a incercat „sa se scoata complet din afacere” adaugand ca intreaga responsabilitate a documentelor care privesc respectivul fast-food apartinea functionarilor din subordinea sa. Craciunescu a vrut sa reitereze ideea ca tot ce s-a petrecut este numai din vina actualei administratii a Pascaniului.  „Eu am semnat ca primarul. Nu aveam nici o constributie la stabilirea procentului de ocupare a terenului, la conditiile impuse prin autorizatia de construire. Functionarii din subordinea completau documentele eu doar semnam la final”, a spus Grigore Craciunescu.

Vazand ca arunca intreaga responsabilitate pe functionarii din subordine, secretarul Mircea Zuzan, a vrut sa-i pune direct intrebari lui Craciunescu. Zuzan l-a intrebat de ce dintr-un numar total de 300 de cereri de concesionare terenuri inregistrate in anul 2011 la Primaria Pascani a fost aprobata prin intermediul Consiliului Local tocmai cea depusa de Perla Neagra SRL. „Nu-mi amintesc am introdus cererea in Consilului Local in baza celor discutate cu angajatii pentru in vederea stabilirii ordinii de zi a sedintei”, a spus Craciunescu, care a fost initiatorul proiectului de hotarare privind concesionarea terenului catre Perla Neagra SRL. In aceste conditii atat instanta cat si Mircea Zuzan l-au intrebat pe Craciunescu daca isi asuma si semna proiectele de hotarare pe care le initia si le supunea aprobarii Consiliului Local. „Semnam si eu ca primarul”, a raspuns sec Craciunescu.

La termenul urmator din dosar va fi audiat actualul primar Dumitru Pantazi. Actualul primar a asistat la marturia depusa de Craciunescu si s-a aratat vizibil deranjat de faptul ca fostul edil nu era sincer in raspunsurile pe care le oferea instantei. In acest dosar Pantazi si Zuzan dar si alte persoane au fost trimise in judecata, in anul 2016, deoarece au eliberat autorizatie de construire pentru Perla Neagra pentru 36 de metri in conditiile in care societatea nu avea la dispozitie o asemenea suprafata si nu avea nici acordul vecinilor.

Dosarul Agrocomplex

Sa mai reamintim insa ca Pantazi se afla intr-o situatie delicata deoarece a fost trimis in judecata si in „Dosarul Agrocomplex” acuzatiile referindu-se la faptul ca firma sa a fost scutita de plata unor sume considerabile de bani catre bugetul local in conditiile in care inchiriase de ani de zile zeci de hectare de la primarie. In acest dosar Pantazi a fost achitat in prima instanta dar procurorii DNA au facut apel iar acum dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.