Dezvăluiri din interior: șefa DNA Iași a mușamalizat dosarul de viol al preotului care a cununat-o

8578
orneliu Onila si Cristina Chiriac
orneliu Onila si Cristina Chiriac

@ Informație bombă în dosarul în care șefa DNA Iași, Cristina Chiriac este cercetată deoarece ar fi ascuns filmările cu fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă în timp ce-și abuza sexual elevii de la seminar @ Fostul polițist DNA, Florin Costan a declarat în cadrul audierilor din dosarul instrumentat de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție că procurorul Cristina Chiriac a fost cununată religios de Corneliu Onilă @ Mai mult decât atât Onilă i-ar fi fost și ‘’naș onorific’’ când Cristina Chiriac s-a cununat cu judecătorul Adrian Chiriac la Mănăstirea Moreni, județul Vaslui @ Contactată telefonic de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, Cristina Chiriac nu a negat faptul că a fost cununată de Onilă

Informație bombă pe masa procurorilor bucureșteni de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIJ): procurorul Cristina Chiriac, șefa DNA Iași a mușamalizat dosarul de viol al preotului care a cununat-o religios cu judecătorul Adrian Chiriac, de la secția penală a Curții de Apel Iași. Fostul polițist DNA Iași, Florin Costan, care a fost audiat recent  în dosarul instrumentat de SIJ că procurorul Cristina Chiriac a fost cununată religios de Corneliu Onilă și că în timpul unor percheziții au fost descoperite înregistrări video în care se vede clar că acest preot și-a abuzat sexual elevii de la seminar iar actuala șefă a DNA Iași a acuns aceste probe. Potrivit unor surse, Cristina Chiriac și Adrian Chiriac s-au cununat religios la Mănăstirea Moreni, județul Vaslui în luna iunie a anului 2009. Costan a fost audiat recent la IPJ Iași. Potrivit unor surse judiciare, Florin Costan a declarat că slujba de cununie a fost oficiată de Corneliu Onilă care ar fi avut și un rol de ‘’naș onorific’’. Am contactat-o telefonic pe Cristina Chiriac și am întrebat-o dacă a fost cununată de Corneliu Onilă. ‘’Nu vă pot răspunde la această întrebare. Tot ce pot să vă spun este că am procedat conform Legii’’, a spus Cristina Chiriac.

Prin urmare șefa DNA nu a negat relația cu fostul episcop.

Au ascuns filmele compromițătoare

Înregistrările video cu Onilă care și-a abuzat sexual elevii de la seminar au fost găsite de DNA Iași în timpul percheziției din 2017,  efectuată la călugărul Sebastian Jitaru, împotriva căruia fostul episcop de Huși, depusese o plângere pentru șantaj. Onilă s-a plâns că Jitaru îl șantajează cu aceste filme. Procurorul Cristina Chiriac și polițiștii au vizionat înregistrările video care arată metodele scabroase în care fostul episcop își abuza sexual elevii. Unele abuzuri au îmbrăcat și forma sexului oral. Florin Costan i-au spus Cristinei Chiriac și polițistului de caz Ciprian Țurcanu ((polițistul preferat al Cristinei Chiriac, șeful de ‘’de facto’’ al DNA Iași) că filmele prezintă dovezi incontestabile ale unor infracțiuni de viol dar cei doi au preferat să închidă ochii. Astfel, aceasta l-a trimis în judecată pe Jitaru pentru șantaj și nua disjuns dosarul spre a fi cercetat pentru viol și Onilă. Pentru a pierde urma înregistrărilor Cristina Chiriac le-a atașat la un dosar minor disjuns către parchetele din Vaslui. Însă, în vara anului 2019, o echipă de jurnaliști de la publicatia „Să fie Lumină” a efectuat o investigație jurnalistică, solicitând audiență  la procurorul șef de atunci al DNA Iași Alina Morau cât și la Parchetul Curții de Apel Iasi. În urma acelei investigații, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași s-a sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Pentru că DNA nu a vrut să trimită documentele nici după demararea anchetei de viol, procurorii Pachetului Curtii de Apel Iași au ridicat filmările cu ordonanță de predare.  În baza înregistrărilor Corneliu Onila a și fost reținut și arestat preventiv și ulterior trimis în judecată pentru viol. Pentru că au știut de aceste înregistrări și nu au făcut de asemenea nimic, Ciprian Țurcanu și fosta șefă a DNA sunt cercetați în același dosar de la SIJ pentru săvârșirea infracțiunii de ‘’omisiunea sesizării’’. Cristina Chiriac a fost denunțată pentru săvârșirea infracțiunii de ‘’favorizarea infractorului’’.

Corb la corb nu scoate ochii. Dosarul cu abuzul șefelor DNA Iași ținut în sertare pentru prescripție

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.