Înmormântarea fostului primar Simirad, slujba oficiată de IPS Teofan. Galerie Foto

3937
IPS Teofan la sicriul lui Simirad
IPS Teofan la sicriul lui Simirad

@ La inmormântarea fostului primar Constantin Simirad au participat cateva zeci de persoane, rudele, câțiva dintre prietenii apropiați si fosti subordonați din primărie si Consiliul Judetean @ Slujba a fost oficiata de IPS Teofan care a rostit mesajul Patriarhului Daniel

Puțini politicieni si oficialitati au participat astazi la inormantarea fostului primar Constantin Simirad. Au lipsit toți sefii administrației judetene si din 17 parlamentari a participat numai unul. Cortegiul funerar era format din cateva zeci de persoane, rude, prieteni apropiați și fosti subordonati din Primaria Iași și Consiliul Județean printre care si actualul primar Mihai Chirica. „Este un moment trist in viata orasului pentru ca astazi il conducem pe ultimul drum pe vesnicul primar Constantin Simirad cel care a scris o pagina frumoasa in istoria Iasului, a transformat orasul in cea mai dificila perioada de dupa Revolutie. Un om bun, un om jovial, un profesor universitar respectat, un diplomat al statului roman si un iesean care si-a iubit orasul”, a spus Chirica.

Slujba de innormantare a fost oficiata de IPS Teofan care a transmis si mesajul de condoleante al Patriarhului Daniel. „Am primit cu multă tristeţe vestea trecerii din această viaţă, în Duminica a II-a din Postul Mare al acestui an, 2021, cu multe încercări, a profesorului Constantin Simirad, primar respectat al municipiului Iaşi, om de cultură şi demnitar cu o bogată activitate civică la răscrucea mileniilor, fiu credincios al Bisericii noastre Ortodoxe. În cele aproape opt decenii de viaţă pământească dăruite lui de Dumnezeu, domnul Constantin Simirad a înmulţit cu inteligenţă, hărnicie şi generozitate talanţii primiţi la venirea sa pe lume, la 13 mai 1941, în ţinutul de legendă al Botoşanilor”, se arata in mesajul Patriarhului.

Constantin Simirad a fost inormantat in zona centrala a cimitirului Eternitatea, la marginea aleii centrale, nu departe de mormintele a trei fosti primari ai Iasului, Ioan Manciuc (foto), Scarlat Pastia (foto), Constantin Langa (foto). Reamintim ca fostul primar Simirad a murit de Covid (vezi aici mai multe detalii).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.