Acesta este tânărul polițist din Iași care a refuzat mită de 4 ori într-o lună. ‘’Îmi fac doar datoria’’

1665
politist Samuel Rusu
politist Samuel Rusu

@ Tânărul agent de poliție Samuel Rusu de la secția de poliție rurală Ruginoasa a denunțat de 4 ori luna aceasta, faptul că indivizi certați cu Legea au încercat să-l mituiască @ Direcția Generală Anticorupție i-a înhățat de fiecare dată pe cei care au încercat să-l mituiască @ Samuel Rusu a intrat în poliție în urmă cu un an

Un tânăr polițist din județul Iași a demonstrat de 4 ori luna aceasta că integritatea sa nu este de negociat. Astfel, tânărul agent de poliție Samuel Rusu de la secția de poliție rurală Ruginoasa a denunțat de 4 ori luna aceasta, faptul că indivizi certați cu Legea, au încercat să-l mituiască. De fiecare dată când un individ a încercat să-l mituiască, Samuel Rusu  a sunat la Sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție. Ofițerii DGA au ‘’percutat’’ și au întocmit dosar penal mituitorilor. Cei care au încercat să dea mită au fost filmați cu body-worn camera din dotarea poliţistului. Ultimul incident în care s-a încercat coruperea lui Samuel Rusu s-a petrecut ieri. ‘’În data de 24.04.2024, un agent de poliţie din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, împreună cu un alt agent de poliţie, a sesizat o faptă de dare de mită. Acesta a semnalat faptul că, un cetăţean oprit în trafic le-a promis, iniţial, câte 100 de euro fiecăruia, pentru a nu i se aplica o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991, întrucât a refuzat să se legitimeze. Ulterior, acesta le-a oferit efectiv suma de 100 de euro. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta persoanei în cauză şi au dispus în continuare măsurile legale. Situaţia de fapt a fost filmată cu body-worn camera din dotarea poliţistului denunţător, iar lucrătorii S.J.A. Iaşi pun în executare activităţile procedurale dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi’’, se arată într-un comunicat de presă emis de DGA Iași.

Șoferul care a încercat să-l mituiască ieri se numește Marius Marian Hamciuc și este din Ruginoasa.

politist Samuel Rusu
politist Samuel Rusu

De 4 ori într- lună

Samuel Rusu a intrat în poliție în urmă cu un an. Toate cele 4 tentative de corupere au avut loc în luna aprilie a.c. Ieri i s-a oferit suma de 100 euro. În urmă cu câteva zile însă, un alt șofer a încercat să-l mituiască cu 400 euro. Astfel, Samuel Rusu i-a făcut semn unui polițist să oprească dar acesta a refuzat, a fugit. Polițistul a plecat în urmărire și l-a prins. Testat cu aparatul șoferul avea o alcoolemie foarte mare în sânge și i-a oferit polițistului suma de 400 de euro pentru a scăpa de dosar penal. Și de această dată șoferul a fost denunțat și s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită. ‘’Eu nu consider că am făcut ceva ieșit din comun. Ca agent de politie îmi fac datoria. Este normal să refuz mita și să sesizez instituțiile abilitate ori de câte ori cineva vrea să mă corupă. Noi politiștii suntem în slujba cetățenilor iar datoria noastră este sa aplicăm Legea’’, a spus Samuel Rusu.

Se poate spune că tânărul polițist este un exemplu pentru colegii săi, cel puțin pentru cei din zona Pașcani, unde activează în prezent. Spunem asta deoarece, în luna octombrie 2023, ofițerii Direcției Generale Anticorupție și procurorii secției de combatere a corupției de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași i-au reținut pe agenții de poliție sunt Gheorghe Popa și Lucian Alexa de la Lespezi și Ovidiu Petru Pantelimon, adjunctul șefului de post de la Cristești (adică din aceiași zonă Pașcani) deoarece au luat mită de la șoferi de zeci de ori. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Aceștia sunt cei trei polițiști reținuți aseară pentru șpagă. Procurorii vor să-i aresteze

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.