Exclusiv! Parchetul European și-a deschis sediu la Iași. Cine sunt procurorii lui Kovesi

5513
procuror Mihai Popa- Parchetul European
procuror Mihai Popa- Parchetul European

@ Parchetul European a înființat la Iași un birou regional pentru investigarea fraudelor comunitare din toate județele Moldovei @ Docamdata instituția va funcționa in actualul sediu al DNA Iași, de pe bulevardul C.A.  Rosetti @ Zilele trecute, procurorul DIICOT Mihai Popa a fost selectat sa faca parte din echipa care va fi coordonata de la Luxemburg de Laura Codruta Kovesi @ Mihai Popa va lucra la Iasi impreuna cu Bogdan Munteanu, fost procuror sef al DNA Iasi, selectat sa faca parte din Parchetul European din ianuarie anul curent

Parchetul European a deschis la Iași un serviciu teritorial pentru Moldova. Astfel, procurorii care vor activa la Iași si vor fi coordonati de la Luxemburg de Laura Codruta Kovesi vor investiga fraudele comise impotriva intereselor Uniunii Europene in judetele Iasi, Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Bacău și Galați. Structura regionala va activa deocamdata in actualul sediu al DNA Iași, de pe bulevardul C.A.  Rosetti. Deocamdata din echipa de procurori care vor lucra la Iasi pentru Parchetul European fac parte Florin Bogdan Munteanu si Mihai Popa, in prezent procuror la DIICOT Iasi. Mihai Popa a fost selectat sa faca parte din echipa Parlamentului European zilele trecute in urma unui interviu urmand sa-si inceapa activitatea in tânăra instituție din luna septembrie. Mihai Popa a debutat ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau dupa care a promovat in anul 2012 la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. De câțiva ani, Mihai Popa lucreaza la DIICOT Iasi unde a instrumentat in special dosare legate de criminalitatea economica, frauda fiscale, spalare de bani etc. Potrivit unor surse, biroul regional al Parchetului European va avea cel putin 6 procurori.

Reamintim ca Parchetul European a fost infiintat in baza Tratatului de la Lisabona si are misiunea de a investiga și urmări penal fraudele împotriva bugetului UE și a altor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv a fraudei privind fondurile UE de peste 10.000 de euro și a cazurilor de fraudă transfrontalieră în materie de TVA care implică daune mai mari de 10 milioane de euro.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.