Aceștia sunt cei trei polițiști reținuți aseară pentru șpagă. Procurorii vor să-i aresteze

37000
Lucian Alexa, Gheorghe Popa si Ovidiu Pantelimon
Lucian Alexa, Gheorghe Popa si Ovidiu Pantelimon

@ Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au reținut aseară trei polițiști din comunele Lespezi și Cristești pentru acuzații de luare de mită @ Dosarul este instrumentat de procurorii secției de combatere a corupției de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași care vor cere arestarea celor trei polițiști @ Cei trei polițiști retinuti sunt Gheorghe Popa și Lucian Alexa de la Lespezi și Ovidiu Petru Pantelimon, adjunctul șefului de post de la Cristești

Inspectoratul de Poliție Județean Iași condus de ‘’managerul’’ și chestorul Costel Gâtlan produce polițiști infractori pe bandă rulantă. Deunăzi, doi polițiști au fost trimiși în judecată pentru că au bătut o bătrână, anterior un altul a fost prins cu trafic de droguri și tot așa. Exemplele pot continua. Aseară, ofițerii Direcției Generale Anticorupție și procurorii secției de combatere a corupției de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași i-au reținut pe agenții de poliție sunt Gheorghe Popa și Lucian Alexa de la Lespezi și Ovidiu Petru Pantelimon, adjunctul șefului de post de la Cristești. Începând de ieri dimineață ofițerii DGA au efectuat percheziții la sediile posturilor de politie din comunele Lespezi si Cristești dar și la domiciliile agenților vizați. Cei trei polițiști aveau atribuții pe linie rutieră și sunt acuzați că primeau mită pentru a trece cu vederea unele abateri ale șoferilor. ‘’În cursul zilei de astăzi, 10.10.2023, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au pus în aplicare un număr de trei  mandate de percheziție domiciliară la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia de Poliţie Rurală 6 Paşcani, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră. De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere privind un număr de patru suspecți, dintre care trei au calitatea de agenți de poliție în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani. În fapt, faţă de cei trei agenţi de poliţie se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, având atribuţii pe linia controlului rutier şi în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit diferite sume de bani de la conducătorii auto opriţi în trafic pentru a nu-i sancţiona contravenţional’’, se arată într-un comunicat al DGA.

În cursul zilei de astăzi procurorii vor propune judecătilor să emită un mandat de arestare de 30 de zile pentru cei trei polițiști.

Referitor la acuzatiile care se aduc polițiștilor Parchetul de pe langa Tribunalul a emis astazi un comunicat de presa

Prin referatul din data de 10.10.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatilor A.L. (în vârstă de 38 ani), P.G. (în vârstă de 58 ani) şi P.O.P. (în vârstă de 37 ani), cercetaţi fiecare pentru comiterea infracţiunii de ,,luare de mită în formă continuată”, prevăzută de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 7 lit. c) din Legea 78/2000, republicată, şi a art. 35 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că inculpaţii A.L. şi P.G., agenţi de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani din jud. Iaşi, au pretins şi primit în perioada martie – iunie 2023 în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (primul cu 13 acte materiale, iar secundul 4 acte materiale), diferite sume de bani – pe care le-au împărţit – de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţin şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

În privinţa inculpatului P.O.P., agent de poliţie în cadrul aceleiaşi Secţii de poliţie, a pretins şi primit la rândul său, în perioada mai – iunie 2023, (în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (12 acte materiale), diferite sume de bani de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţine şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Golani în uniformă! Doi polițiști din Iași au snopit în bătaie o bunică și o mamă

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.