Golani în uniformă! Doi polițiști din Iași au snopit în bătaie o bunică și o mamă

4633
Dragos Grigoras, Viorica Matriși si Gheorghe Irimea
Dragos Grigoras, Viorica Matriși si Gheorghe Irimea

@ Polițiștii Dragoș Grigoraș și Gheorghe Irimiea, de la IPJ Iași, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă @ Asta deoarece au bătut cu bestialitate o bătrână din Cotnari care îi  chemase în ajutor deoarece un consătean făcea scandal @ ‘’M-au băgat cu forța în mașina de poliție. Mă loveau și îmi spuneau: <<na, să te înveți minte să nu mai chemi poliția>>’’, ne-a spus Viorica Matriși, victima celor doi polițiști

Sub conducerea lui Costel Gîtlan, IPJ Iași a produs mai mulți polițiști infractori decât ne-am fi imaginat în cele mai negre coșmaruri. De la polițiști bătăuși până la polițiști traficanți de droguri, galeria angajatilor IPJ Iași care au trecut de partea cealaltă a Legii este diversificată. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe polițiștii Dragoș Grigoraș și Gheorghe Irimiea de la secția rurală din zona Hârlău pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Asta deoarece, în anul 2018 au bătut cu bestialitate o bătrână din Cotnari. Femeia sunase la 112 deoarece un bărbat făcea scandal pe uliță. Pânâ când au ajuns cei doi bravi polițiști care, potrivit unor surse erau repartizați în perioada respectivă  la postul de poliție din comuna Deleni, bărbatul care făcea scandal a dispărut. Când au ajuns la fața locului, Dragoș Grigoraș și Gheorghe Irimiea s-au enervat spunând că au venit degeaba și în loc să caute scandalagiul s-au răzbunat și au agresat femeia.  ‘’M-au băgat în mașina de poliție cu forța și au început să mă lovească cu pumnii și picioarele. Mă loveau cu toată forța. Mă loveau și îmi spuneau: <<na, să te înveți minte să nu mai chemi poliția>>’’. I-am rugat să înceteze.  Îi tot întrebam: <<de ce mă tot loviți, voi nu aveți mamă?>>. Am avut noroc că unul dintre ei și-a scăpat telefonul în fața porții mele când m-au băgat cu forța în mașină. S-au întors să-și ia telefonul și m-au lăsat acasă că altfel nu știu ce voiau să facă cu mine’’, ne-a povestit Viorica Matriși.

Femeia a ajuns la spital

În urma loviturilor primite femeia a fost înternată la Spitalul Orășenesc Hârlău și a fost eliberat și un certificat medico-legal. Unitatea medicală s-a constituit parte civilă în procesul penal. Zilele trecute dosarul în care cei doi polițișți au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă a trecut de Camera Preliminară a Judecătoriei Hârlău (vezi aici). Dragoș Grigoraș va fi judecat pentru purtare abuzivă iar Gheorghe Irimiea este judecat pentru complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni. Problema este că dosarul a fost înregistrat în 2018 și a fost trimis la instanță în 2023 și sunt șanse mari să se constate prescrierea faptelor adică cei doi golani în uniforma de polițiști să scape. Evident, dosarul a fost ținut în sertare 5 ani de colegii polițiști și de procurori pentru împlinirea termenului de prescripție. Dacă judecătorii vor constata prescrierea faptelor atunci putem declara Falimentul Justiției la Iași. O bătaie de joc. Elena Matriși este mamă a 9 copii și are mulți nepoți. Oameni simpli ca Elena Matriși și copiii lor plăsc impozite în această țară pentru ca polițiștii și procurorii care au mușamalizat pentru prescriere acest dosar să iasă la pensiile speciale. Și Gîtlan va ieși curând la pensie specială la fel de nesimițită și secreta ca și salariul actul. Asta datorita calităților sale deosebite de chestor și ‘’manager’’ al IPJ Iași. După incident, Dragoș Grigoraș s-a întors în județul natal Covasna și este polițist acolo. Gheorghe Irimiea a fost șef de post la Hălăucești, județul Iași. Vom reveni.

 

Iesean batut golaneste de politisti. ‘’Spala-te de sange porcule’’!

 

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.