Iesean batut golaneste de politisti. ‘’Spala-te de sange porcule’’!

8582

@ Acesta este cazul terifiant al unui iesean care a fost batut pana la sange de 3 politisti din Pascani @ Politistii nu au putut demonstra in timpul anchetei ca faptele pe care i le puneau in carca celui pe care l-au batut sunt si reale @ ‘’In această încăpere, persoana vătămată Garofa Gheorghe a fost dusă de către inculpații Apostol Viorica, Astefanoai Vasile si Cîtea Petru care l-au așezat în mijlocul camerei, cu fața în jos și încătușat cu mâinile la spate și au început să-l lovească”, se arata in rechizitoriul prin care cei trei politisti au fost trimisi in judecata pentru purtare abuziva

Politisti mardoi, caz terifiant in judetul Iasi. Un barbat pe nume Gheorghe Garofa din Pascani a fost batut atat de tare de trei politisti din Pascani incat a ajuns la spital si a  avut nevoie  de 25 de zile de  ingrijiri medicale. Totul a inceput pe date de 16 ianuarie 2013 cand barbatul agresat de politisti si anume Gheorghe Garofa s-a dus de cateva ori dupa ora 22.00 la un local numit ”La Castani” situat in apropierea domiciliului sau. Aici barbatul a consumat bauturi alcoolice si la utima vizita in bar s-a certat cu doua persoane  care se aflau in localul respectiv. Dupa ce s-a certat cu acestia  a plecat. Dupa aceea una din persoanele cu care se certase Garofa a sunat la 112 anuntand ca o persoana a parasit barul si s-a urcat la volanul unui autoturism Volkswagen, in stare de ebrietate, referindu-se la Garofa. La ora 2: 17 (noaptea 16-17 ianuarie) Garofa a sunat la dispeceratul firmei de taxi Betty Mixt SRL sa faca comanda. Masina firmei de taxi l-a preluat pe Garofa. In zona centrala a orasului taxiul a fost oprit  de cei trei politisti. Acestia i-au cerut lui Garofa sa se legitimize sis a coboare din taxi. Acesta a refuzat iar cei trei politisti l-au scos cu forta lovindu-l pe maini si pe corp. Dupa aceea l-au legat cu catuse si l-au pus jos cu fata pe asphalt chemandu-I pe cei doi barbate de la bar cu care se certarse sa-l identifice.

Politistul pastra la birou o bata

Dupa aceea, cei trei politisti l-au dus la sediul Politiei Pascani in biroul nr.4 unde l-au pus cu fata in jos incatusat si au inceput sa-l bata. ‘’In această încăpere, persoana vătămată Garofa Gheorghe a fost dusă de către inculpații Apostol Viorica, Astefanoai Vasile si Cîtea Petru care l-au așezat în mijlocul camerei, cu fața în jos și încătușat cu mâinile la spate și au început să-l lovească. Persoana vătămată și-a pierdut cunoștința, iar când și-a revenit, a auzit-o pe inculpata Apostol Viorica cum îl înjura, după care l-a lovit cu picioarele peste corp (purtând pantofi cu toc)’’, se arata in rechizitoriul prin care cei trei politisti au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de purtate abuziva.

Dupa aceea Cîtea a scos dintr-un sertar o bata si a inceput sa-l loveasca pe barbatul incatusat. ‘’De asemenea, inculpatul Cîtea Petru a proferat injurii la adresa persoanei vătămate pe care a și lovit-o cu picioarele peste corp. La un moment dat, inculpatul Cîtea Petru a scos dintr-unul din fișetele aflate în birou o bâtă groasă la un capăt și subțire la celălalt, cu care i-a aplicat lovituri pe tot spatele și peste picioare’’, se mai arata in rechizitoriu. In acest timp ceilalti doi politisti stateau si se uitau.

Pe hol l-a lovit cu un pumn in nas

Dup ace l-au lovit bine l-au scos pe hol si l-au asezat pe o bancheta. Gheorghe Garofa i-a spus lui Cîtea ca ii va reclama la Parchet moment in care politistul l-a lovit  pumnul spargandu-i nasul ‘’ca sa-l tina minte’’. ’Persoana vătămată i-a spus inculpatului Cîtea Petru că va reclama la parchet tratamentul violent la care a fo st supusă, pentru a-l ține minte, moment în care inculpatul i-a aplicat o lovitură cu pumnul drept în pometele stâng, ceea ce i-a declanșat persoanei vătămate o puternică hemoragie nazală. Inculpatul Cîtea Petru i-a spus victimei: „Na, acum să mă ții tu minte pe mine!”’, se mai arata in rechizitoriu.

Barbatul a fost lovit cu pumnul in fata de Cîtea in prezenta Vioricai Apostol. ‘’De față la acest ultim episod violent a fost inculpata Apostol Viorica, care a făcut următoarea remarcă: „Uite, cum îi curge sângele, parcă-i un porc de Craciun! Du-te băi porcule și te spală!”; imediat inculpatul Cîtea Petru i-a scos cătuș ele persoanei vătămate și a condus-o la toaletă’’, au mai aratat procurorii.

Dupa acee in jurul orei 4.00 i-au dat drumul. Barbatul a sunat la 112 solicitand ingrijiri medicale. In certificatul medico-legal medicii au consemnat ca barbatul avea lovituri pe tot corpul necesitand 23-25 zile de ingrijiri medicale. In timpul cercetarilor cei trei politisti au declarat ca-l vazusera pe Garofa conducand autoturismul Volkswagen indicat de cei de la bar. Cu toate acestea, politistii i-au intocmit acestuia dosar pentru ‘’uzurpare de calitati oficiale’’ si asta deoarece la bar cand s-a certat cu cei doi barbati s-ar fid at drept ofiter SRI. De fapt asta i-a dat de gol. Procurorii au argumentat ca in acest caz ar fi trebuit sa-i intocmeasca un dosar penal pentru infractiuni la regimul circulatiei si nu pentru uzurpare de calitati oficiale. De altfel, s-a constatat ca Garofa nici macar nu era proprietarul autoturismului Volkswagen indicat. Cei trei politisti au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva in noiembrie 2017. Pe 11 martie 2019 cei trei au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea cu suspendare dar conform Legii nu mai pot fi politisti. Viorica Apostol si Vasile Astefanoai au primit cate doi ani cu suspendare iar Petru Cîtea a primit 2 ani si 2 luni de inchisoare. Sentinta nu este definitiva, dosarul a a ajuns la Curtea de Apel Iasi deoarece politistii si IPJ au facut apel.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.