Arestat doar pentru ca a indraznit sa paseasca in padure. Fusese avertizat

1014

@ Gheorghe Dan Florea din comuna Tibana a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute doar pentru ca a incalcat interdictia de a nu  intra in padure @ Acesta  fost trimis in judecata in dosarele privind defrisarea ilegala 22, 4 hectare de padure in localitatea Vadu Vejii comuna Tibana

Arestat doar pentru ca a pasit in padure. Un localnic din comuna Tibana  a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute doar pentru ca  a indraznit sa puna piciorul in padurea din  Vadu Vejii, localitatea sa natala. La mijloc nu este nici pe departe vorba despre un abuz, Gheorghe Dan Florea cel despre care este vorba a incalcat un ordin judecatoresc. Astfel, acesta a fost trimis in judecata in  cele doua dosare privind deferisarea ilegala a 22,4 padure in localitatea Vadu Vejii in perioada 2013-2016.  Gheorghe Dan Florea fusese arestat preventiv o perioada dupa efectuarea perchezitiilor la locuintele celor implicati unde s-au gasit arbori taiati ilegal din padure si fusese eliberat in anumite conditii. Astfel, judecatorii l-au lasat in libertate in perioda desfasurarii procesului dar i-au impus sa nu mai intre in padure adica sa nu se mai intoarca ”la locul faptei”. De aceea zilele trecute a fost arestat din nou.  In acelasi dosar a fost arestat din nou la inceputul lunii ianuarie a.c si Constantin Vizitiu cel considerat a fi capul Mafiei Defrisarilor din zona Tibana. Asta deoarece postase pe Facebook un filmulet in care ii ameninta cu moartea pe martorii care in timpul procesului depusesera marturie impotriva sa (vezi aici). In cele doua dosare au mai fost trimisi in judecata printre altiiVasile Perju, Dan Florea, Vasile Guta si Vasile Florea, Nicu Florea, Liviu Preda, Marius Constantin Petrea, Florin Razvan Petrea, Robert Perju, Marius Perju si Andrei Tudorache. ”Pretinzand ca este proprietarul si paznicul suprafetei de 22,43 ha padure privata, desi nu detine nici un document autentic de proprietate si nici o autorizatie de exploatare, inculpatul taie si vinde material lemnos din aceasta padure in mod constant. S-a aratat ca, profitand de sezonul rece si de faptul ca in zona comunelor Tibana – Tibanesti nu sunt organizate targuri in care sa se comercializeze material lemnos, inculpatul a anuntat oamenii din aceste zone, fie direct, fie prin intermediari, ca are lemne de vanzare, fiind de notorietate in comunitatea locala faptul ca Vezeteu Constantin vinde lemne direct din padure, astfel incat persoanele din comunele Tibana si Tibanesti i se adreseaza in mod direct sau prin intermediari”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Padurarii au tras si cu focuri de arma

In rechizitoiu se mai arata ca 4 padurari au incercat sa-i opreasca inclusiv cu focuri de arma pe hotii de lemne dar nu au reusit solicitand ajutorul autoritatilor judetene. Intr-unul din cele doua dosare in care acestia au fost trimisi in judecata judecatorii au pronuntat deja pedepse cu inchisoarea cu executare. De exemplu, Constantin Vezeteu a primit 4 ani si 8 luni, Vasile Perju a primit 5 ani de detentie iar Dan Florea, Vasile Guta si Vasile Florea au primit cate 3 ani de inchisoare. Nicu Florea, un alt complice a fost condamnat la 3 ani si 11 luni de inchisoare iar Liviu Preda s-a ales cu 3 ani si 6 luni de inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.