Arestat dupa amenintari mafiote pe Facebook. Don Corleone al Mafiei Defrisarilor: ”Va impusc”. Video

3445

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis pe data de 17 ianuarie a.c arestarea lui Constantin Vizitiu cel considerat a fi capul Mafiei Defrisarilor din zona Tibana, trimis in judecata in doua dosare pentru defrisari ilegale @ Pana acum Vizitiu era judecat in libertate dar in urma cu doua zile judecatorii au decis arestarea acestuia deoarece a postat un film pe Facebook in care a amenintat ca-i impusca pe cetatenii care au dat declaratii impotriva sa @ Am atasat la finalul acestui articol filmul postat de Vezeteu @”Atentiune toti care ati dat declaratii contra mea ca mi-ati dat bani si nu mi-ati dat bani sa face puscarie. Toti declaratii care ati dat declaratii contra mea…sa va f…t in gura de la ala cu tata in gura la ala cu barba sura. Va impusc pe toti”, spune Vezeteu in filmul postat

Don Corleone al Mafiei Defrisarilor din judetul Iasi nu vrea sa se linisteasca. Desi a fost trimis in judecata in doua dosare penale in care este acuzat ca impreuna cu complicii sai au defrisat ilegal zeci de hectare de padure, Constantin Vezeteu a sfidat inca o date Legea penala si de aceea a fost arestat. Acesta era judecat in libertate in cele doua dosare dar pe data de 17 ianuarie a fost arestat de Curtea de Apel deoarece postat pe Facebook un filmulet in care a amenintat ca-i impusca pe cei care au dat declaratii impotriva sa in dosarele penale in care a fost trimis in judecata. ”Atentiune toti care ati dat declaratii contra mea ca mi-ati dat bani si nu mi-ati dat bani sa face puscarie. Toti declaratii care ati dat declaratii contra mea…sa va f…t in gura de la ala cu tata in gura la ala cu barba sura. Va impusc pe toti, vedeti, am arma nu-mi este frica, poate sa vina politia acum. Va impusc pe toti cei care ati dat declaratii impotriva mea. Bai rapanosilor, astia din Veja chiar si astia din Rum. Ce-ati castigat fraielor cand ati declarat ca Vizitiu mi-a dat lemne?”, se arata in filmul postat de Vezeteu pe Facebook. Pe Vezeteu l-a deranjat faptul ca martorii au declarat ca au cumparat lemnele pe care acesta le taiase ilegal.

Are deja o condamnare

Considerat capul retelei si principalul beneficiar al taierilor ilegale de lemne din zona Vadu Vejii (Tibana), Constantin Vezeteu a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 2 luni cu executare in primul dosar in care a fost trimis in judecata. ”Pretinzand ca este proprietarul si paznicul suprafetei de 22,43 ha padure privata, desi nu detine nici un document autentic de proprietate si nici o autorizatie de exploatare, inculpatul taie si vinde material lemnos din aceasta padure in mod constant. S-a aratat ca, profitand de sezonul rece si de faptul ca in zona comunelor Tibana – Tibanesti nu sunt organizate targuri in care sa se comercializeze material lemnos, inculpatul a anuntat oamenii din aceste zone, fie direct, fie prin intermediari, ca are lemne de vanzare, fiind de notorietate in comunitatea locala faptul ca Vezeteu Constantin vinde lemne direct din padure, astfel incat persoanele din comunele Tibana si Tibanesti i se adreseaza in mod direct sau prin intermediari”, se arata in rechizitoriul procurorilor. Principalii sai complici au primit insa ani grei de puscarie dupa cum urmeaza: Vasile Perju-5 ani de detentie iar Dan Florea, Vasile Guta si Vasile Florea au primit cate 3 ani de inchisoare. Nicu Florea, un alt complice a fost condamnat la 3 ani si 11 luni de inchisoare iar Liviu Preda s-a ales cu 3 ani si 6 luni de inchisoare. De asemenea „locotenentii” Marius Constantin Petrea, Florin Razvan Petrea, Robert Perju, Marius Perju si Andrei Tudorache au fost condamnati fiecare la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Video.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.