DNA Iași n-ar prinde hoțul nici dacă i-ar bate la ușă. Primăria iese basma curată dintr-o fraudă uriașa cu fonduri UE

1152
Primaria Iasi
Primaria Iasi

@ DNA Iași i-a trimis in judecata pe reprezentantii unei firme de constructii din Botosani, Victor Construct pentru că au fraudat un proiect de 4 milioane de euro finantat din fonduri UE si derulat de Primaria Iasi @ Este vorba despre proiectul ‘’ Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport – Gara Iași” @ Firma Victor Construct a depus la documentatia pentru decontarea banilor documente care atestau preturi mai mari decat cele reale pentru materialele consumate iar actele au fost folosite de reprezentantii Primariei Iasi in vederea deblocarii sumelor @ Cu toate acestea nici un reprezentant al Primariei Iasi nu  fost trimis in judecata iar DNA Iasi motiveaza ca acestia erau in ‘’ în necunoștință de cauză’’

Averile funcționarilor și șefilor din Primăria Iași cresc in fiecare an, acesti bugetari starnesc invidia celor mai prosperi afaceristi din Iasi iar cand ‘’la municipiu’’ iese la lumină o fraudă uriașă care poate fi demonstrată, acuzatiile DNA Iasi ricoșează ca mingea de tenis din rama rachetei si nici un smecher din Palatul Roznovanu nu ajunge in fata Justiției. Astfel, DNA Iasi a finalizat recent un dosar de frauda cu fonduri europene ce priveste un proiect cu finantare europeana in valoare de   18.225.379 lei (aproape 4 milioane euro) derulat de Primaria Iasi. Este vorba despre proiectul denumit „Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport – Gara Iași”. Este vorba despre proiectul de reabilitare a splaiului stang al râului Bahlui, pe porţiunea podul Sf. Ioan – bulevardul Metalurgiei – bulevardul Tudor Vladimirescu – Podu Roş – Podul de Piatră şi o parte din bulevardul Mangeron. Pentru derularea acestui proiect Primaria Iasi a incheiat contractul de finantare la data de 15 iunie 2015 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost adjudecata de firma Eky Sam din Targu Frumos si de Victor Construct din Botosani. In cadrul acestui proiect firma Victor Construct a ‘’umflat prețurile’’ adică a depus la documentatia pentru decontarea banilor documente care atestau preturi mai mari decat cele reale pentru materialele consumate. ‘’În cursul anului 2015, inculpatul persoană fizică (Ioan Chideșa-director Victor Construct), reprezentant al societății menționate, ar fi depus la UAT Municipiul Iași documente inexacte referitoare la prețul real de achiziție a unor materiale folosite în cadrul contractului menționat, astfel încât beneficiarul, în necunoștință de cauză, ar fi solicitat și obținut, pe nedrept, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, suma totală de 2.187.411 lei, sumă care ulterior a fost virată în contul inculpatei SC Victor Construct SRL’’, se arata intr-un comunicat al DNA (vezi aici).

Gaura de aproape 500.000 euro

Prejudiciul calculat in dosar este de 2.187.411 lei fiind trimisi in judecata (vezi aici) doar Ioan Chideșa, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie, sub forma instigării, la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată si Victor Construct, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie, sub forma instigării, la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Functionarii si sefii primariei care au folosit documentele pentru decontarea banilor au scapat deoarece erau in ’’necunostinta de cauza’’.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.