Parcul din betoane care a costat sute de mii de euro: un copil și-a rupt maxilarul. Afacere primar-secretar

1878
Dumitru Tănasă cu copiii in parc la Belcești
Dumitru Tănasă cu copiii in parc la Belcești

@ Primarul comunei Belcești, Dumitru Tănasă se laudă cu un parc de joacă pentru copii pe care l-a betonat în totalitate @ Tănase a cheltuit 180.000 euro pentru acest parc betonat iar în urmă cu două zile un copil și-a spart nasul și dinții @ De fapt Tănase nu avea ce face pe acest teren pe care Primăria Belcești l-a obținut printr-un schimb de teren făcut în iunie anul trecut cu fostul secretar al comunei @ Fostul secretar Virgil Nica i-a dat lui Tănase terenul pe care s-a construit  acest așa-zis parc @ Primăria a cedat terenul pe care Nica a construit cabinetul stomatologic al fiicei sale

În toată țara parcurile de joacă pentru copii sunt făcute cu dale din cauciuc pentru protecția acestora, numai la Belcești, primarul Dumitru Tănase a turnat beton de aproape 200.000 euro și a pus scrânciobe. Inevitabilul s-a produs, în urmă cu două zile un băiețel din comună Ianis B. în vârstă de 11 ani a căzut pe betonul acestui așa-zis parc și s-a rănit grav în zona capului. ‘’Un băiat de 11 ani a căzut accidental intr-un loc de joaca prezentând un traumatism facial cu epistaxis anterior oprit spontan , plaga buza superioara și contuzii dentare. Starea copilul este buna, a fost internat în secția de chirurgie pediatrica pentru explorarea plăgii și sutură’’, se arată într-un comunicat de presă emis de Spitalul Sfânta Maria.

Cu alte cuvinte băiatul și-a spart nasul și a suferit răni grave în zona maxilarului iar medicii au intervenit chirurgical.

Scuze penibile ale primarului Tănasă

Pentru acest parc, Primăria comunei Belcești a cheltuit 874.200 lei (180.000 euro) lucrările fiind realizate de o ‘’firmă de casă’’. Astfel, lucrările au fost realizate de Livasnec Construct SRL și îi spunem firmă de casă deoarece numai anul trecut a încheiat două contracte în valoare de 1.222.854 lei cu Primăria comunei Belcești. Pe lângă lucrările de amenajare a acestui așa-zis parc Livasnec Construct SRL a încheiat cu Primăria Belcești și un contract în valoare de 348.654 lei pentru împrejmuirea campusului. Parcul de la Belcești are 400 mp. Cu cei 180.000 euro cheltuiți pe betoane, Tănase făcea câteva parcuri cu dale cauciucate. Contactat telefonic pentru a-și exprima un punct de vedere legat de vătămarea copilului Tănasă a dat vina pe toată lumea, susținând ca el este singurul care nu este in culpă.  ‘’Copilul ce căuta în parc fără părinți? Parcul nu este dat în funcțiune. Sunt alei este și pământ. Este un parc de joacă dar nu este finalizat. Momentan, amplasamentul este predat constructorului care trebuie sa finalizeze lucrările’’, a spus Tănasă.

Și dacă așa stau lucrurile atunci primarul Tănasă de ce-și face campanie electorală pe Facebok spunând că a făcut un  parc nou de joaca pentru copii la Belcești? Fotografiile atașate acestui articol au fost descarcate de pe contul de Facebook al lui Tanasă.

Afacere imobiliară Tănasă – fostul secretar

Tănasă putea să amenajeze parcul oriunde în zona respectivă numai că, pe 22 iunie 2023 s-a pricopsit cu un teren cu care nu avea ce face. Astfel, în ziua respectivă între Primăria Belcești și Virgil Nica a avut loc un schimb de terenuri. Nica a dat primăriei terenul pe care s-a amenajat acest așa-zis parc iar Tănasă i-a rezolvat fostului secretar problema cabinetului stomatoligic al fiicei. Nica a construit acest spațiu pe terenul primăriei. Tănasă, în numele primăriei a cedat terenul pe care Nica a construit cabinetul stomatologic al fiicei sale. Așa s-a ales Tănasă cu terenul pentru parc.

DNA a descins într-o comună din județ. Afacerile primarului luate la puricat

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.