DNA a descins într-o comună din județ. Afacerile primarului luate la puricat

5971
Dumitru Tanasa primar Belcesti si fiul sau Florin
Dumitru Tanasa primar Belcesti si fiul sau Florin

@ Direcția Națională Anticorupție a solicitat Primăriei Belcești, județul Iași o serie de documente care privesc afacerea familiei primarului comunei Belcești, Dumitru Tănasă @ Potrivit sesizării depuse la DNA, familia primarului a încasat subvenții la APIA depunând o serie de documente false

Procurorii DNA au luat la puricat afacerile familiei primarului PSD al comunei Belcești, Dumitru Tănasă. Astfel, procurorii DNA au solicitat o serie de documente privind adeverințele pentru subventiile europene obtinute de societatea agricola administrata de familia primarului. Înainte sa devină primar, Dumitru Tănasă administra o afacere in agricultură. Dupa ce a iesit primar, in urma ultimelor alegeri locale a transferat afacerea catre fiul său Florin. Societatea agricola a familiei Tănasă lucrează în jur de 500 hectare de teren. DNA a ridicat documente in urma unei sesizari depuse de un cetățean din comuna care a reclamat faptul că, deși familia edilului deține numai 500 hectare de teren, Primaria comunei Belcești condusă de Tănasă a eliberat in fals o adeverinta din care reiese ca suprafata lucrata de acesta este de peste 700 hectare. Această adeverință ar fi fost folosită pentru încasarea unor subvenții europene de la APIA. ‘’Da, ne-au cerut niște documente, o adeverință pentru o suprafață de teren. Nu știu ce verifică. Ce să spun, se apropie campania electorală, altfel nu-mi explic aceasta situație’’, a declarat telefonic, Dumitru Tănasă, primarul comunei Belcești.

Potrivit unor surse, functionarii Primăriei Belcesti evita sa semneze documente legate de afacerea privata a familiei Tănasă. De aceea, recent la primarie ar fi fost angajata iubita feciorului primarului. Aceasta semneza fara nicio ezitare tot ceea ce i se pune în față.

Viceprimarul comunei Belcesti prins conducând fără permis pe europeană. S-a ales cu dosar penal

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.