Decizie-şoc a judecătorilor! Ieşean lăsat să plece acasă, deşi este cercetat de DIICOT!

934
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Decizie-şoc a judecătorilor: un ieşean a fost lăsat să plece acasă, deşi este cercetat de DIICOT @ Hotărârea a fost luată ieri de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi @ Narcis Aurel Emacu este un apropiat al clanului Corduneanu, conform unor surse judiciare

Decizie-şoc a judecătorilor: un ieşean a fost lăsat să plece acasă, deşi este cercetat de DIICOT! Hotărârea a fost luată ieri de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Narcis Aurel Emacu este un apropiat al clanului Corduneanu, conform unor surse judiciare. În faţa instanţei, el este reprezentat de către avocatul Robert Amuntencei.

 

Decizie-şoc a judecătorilor ieşeni!

 

Aşadar, magistraţii ieşeni au admis ieri contestaţia formulată de Narcis Aurel Emacu.

„Instanţa admite contestaţia formulată de inculpatul-contestator Narcis Aurel Emacu împotriva încheierii de şedinţă din data de 15 martie 2023, pronunţată de Tribunalului Iaşi, pe care o desfiinţează integral. Constată legalitatea măsurii arestării preventive dispuse cu privire la inculpatul Emacu. Dispune înlocuirea arestării preventive a inculpatului cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, la locuinţa acestuia, pe o durată de 30 de zile. Definitivă”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni.

 

Narcis Aurel Emacu, un cunoscut al oamenilor legii

Amintim că polițiștii antidrog din Iași și procurorii D.I.I.C.O.T. Iași au făcut o captură mare de heroină, în cursul zilei de 27 iulie 2021, când a început totul. Anchetatorii au efectuat atunci mai multe percheziții la patru dealeri de droguri de mare risc, în cartierele Nicolina și CUG și au așteptat un transport de heroină la intrarea în Iași, la Grajduri.

Vizați au fost frații Emacu, din cartierul Nicolina, care au avut legături cu clanul Corduneanu. În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele suspectate au oprit autoturismul după ce în prealabil ar fi aruncat pe geam diverse cantități de droguri, care au fost recuperate de polițiști.

Ulterior, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, în urma cărora alte patru persoane au fost conduse la cercetări. Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate de metadonă, 385 de comprimate de benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi care ar fi folosit la injectarea heroinei şi 43 de folii care ar fi folosit la prepararea heroinei. Aurel Narcis Emacu, un cunoscut al oamenilor legii, a ajuns după gratii.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea celor patru persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc încă de pe data de 27 iulie 2021, când anchetatorii știau că la Iași trebuie să ajungă un transport de heroină, adus de doi frați Emacu. Aceștia au fost așteptați la Grajduri de polițiști. Flagrantul a fost unul cu multe peripeții. Cei doi frați se deplasau către Iași, împreună cu un alt tânăr, într-un autoturism Renault, cu numere de înmatriculare provizorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.