Primarul denuntat pentru o spaga uriasa facut scapat de finul-procuror. Si-a imbogatit cumatrul cu banii comunei

2856
Constantin Serioja Hobinca si Mihai Matasariu cu nevestele
Constantin Serioja Hobinca si Mihai Matasariu cu nevestele

@ Putini cetateni din comuna Motca stiu ca actualul primar al comunei Motca, pesedistul Serioja Hobinca a fost denuntat pentru spaga la DNA de o fosta jurista din primarie @ Fosta jurista a spus ca primarul Serioja Hobinca a pretins de la o firma de constructii 1 la suta dintr-un contract in valoare de 2.750.000 lei pe care firma urma sa-l incheie cu primaria @ Serioja a scapat de dosar dupa ce a fost anchetat de finul patronului firmei de constructii care a castigat dupa aceea cele mai importante contracte cu Primaria Motca @ Dupa  ce a scapat de belea Serioja si-a imbogatit cumatrul Mihai Matasariu cu banii primariei @ Firmele lui Matasariu sunt abonante la incheierea unor contracte cu Primaria Motca @ Publicam si documente care sustin toate afirmatiile pe care le facem

Este adevarat, publicam acest articol la sfarsitul campaniei electorale dar consideram ca acesta este un argument in plus spre a scoate aceste aspecte la lumina pentru ca locuitorii comunei Motca sa voteze in cunostinta de cauza. Astfel, putina lume stie ca primarul PSD al comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca a fost denuntat pentru luare de mita de o fosta jurista din primarie inca din primul an, al primului sau mandat de primar. In anul 2013, fosta jurista a primariei era presedinta comisiei de licitatie care urma sa selecteze firma pentru „Modernizarea drumului ce traverseaza comuna Motca spre satul Homita”, un contract in valoare de 2.750.000 lei. Aceasta a povestit procurorilor ca Hobinca facea presiuni pe langa membrii comisiei de licitatie astfel incat contractul sa fie adjudecat de Asiri International. Primarul i-a spus acesteia ca firma i-a promis un comision de 1 la suta din valoarea contractului si ca ii va da si ei o parte din bani.

Facut scapat de procurorul care este finul colaboratorului Canschi

Publicam ordonanta procurorului Emilian Eva, documentul care arata ca Serioja Hobinca a fost cercetat pentru luare de mita. Intr-adevar dosarul a fost clasat chipurile din lipsa de probe. Asta dupa ce statul a cheltuit milioane de lei cu interceptari si filaje. Dar se cuvine sa precizam ca dosarul a fost clasat de procurorul Emilian  Ev, finul de cununie si prietenul omului de afaceri Giani Canschi. Coincidenta, dupa finalizarea acestui dosar firmele lui Canschi, SC Geprocon SA si Daroconstruct Grup au incheiat cele mai valoroase contracte cu Primaria Motca. De exemplu, Primăria MOȚCA a atribuit pe 18.07.2019, Daroconstruct un contract pentru „Modernizare drumurilor de interes local în comuna Moțca”, județul Iași”, contract cu o valoare de  4.004.491,59 LEI, fără TVA. Anterior, in data de 18.12.2014, firma GEPROCON SA, a încheiat un contract cu Primăria Motca, în valoare de 3.386.200 lei. Tot cu Geprocon SA, s-a încheiat un alt contract în data de 02.12.2019, la valoare de 8.995.420 lei, având ca obiectiv, reabilitarea drumurilor. Exemplele pot continua.

Cumatrul abonat la banii primariei

Dupa ce a scapat de aceasta ”belea”, adica de dosarul in care a fost cercetat pentru luare de mita lui Serioja Hobinca nu i-a mai fost frica de prea multe lucruri. A decis sa-si imbogateasca si prietenii tot cu banii primariei. Este vorba despre Mihai Matasariu cumatrul primarului Constantin Serioja Hobinca. Acest Matasariu detine companiile Mam Grup Service SRL si Intreprinderea Individuala Matasariu Mihai Eusebiu. De aceasta data ne folosim de un raport al Curtii de Conturi care a gasit mari nereguli in legatura cu contractele incheiate de Primaria Motca cu firmele lui Matasariu. Publicam in fotocopie file din acest raport al Curtii de Conturi.  Potrivit acestui document numai in perioada 2014-2016 firmele lui Matasariu au emis catre Primaria Motca facturi in valoare de 318.150 si au incasat 143.000 lei. Dupa cum spuneam Curtea de Conturi a gasit nereguli in contractele incheiate cu Matasariu. „Lucrarile de investitii mentionate nu au fost aprobate de Consiliul Local Motca. Au fost facturate si incasate lucrari pentru care nu exista acte contabile care sa dovedeasca existenta materialelor respectiv. Nu a fost identificata cantitatea de 2.735 mc pietris concasat”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Serioja: „E cumatrul meu dar nu s-au gasit nereguli in contaracte”

Facem precizarea ca firmele lui Matasariu lucreaza in continuare cu Primaria Motca. Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul Constantin Serioja Hobinca a recunoscut ca Primaria Motca a atribuit respectivele contracte cumatrului sau Matasariu dar a adaugat ca nu vede nici o problema legat de aceasta chestiune. „Da este cumatrul meu i-am botezat un copil. Este un operator bun in comuna. Daca erau ilegalitati in aceste contracte erau dovedite pana acum. Curtea de Conturi nua gasit prejudicii in contractele derulate cu Matasariu”, a spus Serioja Hobinca.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.