Secretara din Popricani acopera ilegalitatile primarului. Tescu umar la umar cu Parlog in afacerea penala cu terenurile comunei

1192
Elena Tescu si Valeriu Parlog
Elena Tescu si Valeriu Parlog

@ La Popricani, secretara Consiliului Local, Elena Tescu care ar trebui sa fie functionar public independent s-a facut scut de aparare in jurul primarului Valeriu Parlog trimis in judecata de procurori deoarece a dat terenurile comunei catre firma patronata de sotia si fiul sau @ Audiata in urma cu mai bine de doua luni la Judecatoria Iasi, Tescu si-a schimbat declaratia pe care a dat-o in anul 2017 in fata procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel @ Astfel, in anul 2017, Tescu sustinea ca terenurile luate de Parlog se aflau la dispozitia Comisiei locale de fond funciar iar in urma cu mai  bine de doua luni s-a razgandit dand in fata judecatorilor o declaratie in favoarea lui Parlog

Situatie revoltatoarea la Popricani unde, unde primarul Parlog care nu a facut nimic timp de doua mandate, comuna nu are nici un drum asfaltat desi este in coasta Iasului, este aparat chiar de functionarii care ar trebui sa-si pastreze statutul de independenti. Dupa cum se stie, in anul 2018, Valeriu Parlog, sotia sa Elena Parlog si fiul sau Paul Parlog au fost trimisi in judecata (vezi aici) pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Asta deoarece firma familiei Parlog, SC Euro Elmar SRL reprezentata de Elena si Paul Parlog au semnat cu primarul Parlog un numar de 4 contracte de arenda pentru circa 40 hectare teren agricol. Adica, primarul Parlog a facut cadou familiei sale terenul comunei. In fata organelor de cercetare penala, adica in fata procurorului de la Curtea de Apel Iasi care a instrumentat dosarul Elena Tescu a spus ca terenul s-a aflat la dispozitia Comisiei Locale de Fond Funciar si urma sa fie retrocedat. Referitor la cele 4 contracte de arenda semnate de Parlog, Elena Tescu a spus ca Parlog ”a facut totul de capul lui”. Prezentam mai departe declaratia data in fata procurorului de Elena Tescu. „Referitor la suprafetele de teren arabil arendate societatii Euro Elmar Popricani prin cele 4 contracte mentionate mai sus precizez ca aceste suprafete de teren fac parte din rezerva de teren la dispozitia Comisiei locale de Fond Funciar a comunei Popricani fiind destinate finalizarii procesului de reconstituire a dreptului de proprietate. Astfel, aceste suprafete nu sunt inventariate in domeniul public sau privat al comunei al comunei Popricani. De asemenea mentionez ca arendarea suprafetelor de teren aferente acestor contracte nu a fost pusa in discutia Comisiei Locale de Fond Funciar a comunei Popricani, primarul comunei Popricani, Parlog Valeriu incheind in mod unilateral aceste contracte din partea Primarei Popricani”, a spus Elena Tescu.

Bun, deci potrivit declaratiei sale in anul 2017 terenurile erau la dispozitia comunei iar primarul a premeditat sa le ia pentru familia sa.

Dupa 3 ani de mancat paine cu Parlog

In fata judecatorilor Elena Tescu s-a schimbat brusc. In urma cu mai bine de doua luni cand a fost audiata de Judecatoria Iasi, Elena Tescu a spus ca aceste contracte au fost semnate de Parlog ”ca primarul” lasand sa se inteleaga ca i-au fost aduse la semnat de alti functionari. „Aceste contracte de arenda au fost incheiate din partea Primariei Popricani de inculpatul Parlog Valeriu iar din partea societatii de ceilalti doi inculpati (Elena Parlog -sotia primarului si Paul Parlog- fiul-n.r). Inculpatul Parlog Valeriu a semnat aceste acte in calitate de primar, probabil ca i s-au adus aceste acte la semnat”, a spus Elena Tescu.

Acum nu mai este terenul comunei

Mai mult in conditiile in care in urma cu trei ani in fata procurorului Tescu spunea ca terenul se afla la dispozitia Comisie de fond funciar, la Judecatoria a sustinut ca primaria nu avea nici un drept asupra suprafetelor tocmai pentru a-l scoate nevinovat pe Parlog. „Din punctul meu de vedere primaria sau unitatea administrativa nu aveau nici un drept de folosinta sau de proprietate asupra acestor terenuri. Terenurile cu privire la care au fost incheiate contracte de arenda proveneau din suprafetele de teren care au apartinut CAP-ului si care nu fusesera restituite proprietarilor anterior deoarece nu au fost formulate cereri de reconstituire a drepturilor de proprietare. Comisia locala de fond funciar nu avea nici o atributie cu privire la acele terenuri atat timp cat nu a fost declansata nici o procedura cu privire la reconstituirea dreptului de proprietate”, a spus Tescu. Daca se demonstreaza ca terenurile nu erau ale comunei atunci Parlog scapa de acuzatii iar Tescu stie acest lucru. Deci, aceasta este secretara Consiliului Local, aparatoarea ”legalitatii in Primaria Popricani”, Elena Tescu care sacrifica interesul comunei pentru a-l scapa pe Parlog de o eventuala condamnare la inchisoare.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.