Copile din Iasi vandute ca prostituate de traficanti din Galati

1641

@ Proxenetii au fost retinuti si propusi pentru arestare astazi @ Procurorii vorbesc de ”un grup infractional organizat în scopul comiterii infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane constand în exploatarea prin obligarea la practicarea prostitutiei a unor victime minore si majore atat pe teritoriul Romaniei (municipiile Galati, Iasi, Brasov, Focsani)

Niste traficanti din Galati au fost retinuti de procurorii DIICOT dupa ce s-a constatat ca au vandut minore pentru prostitutie, fetele provenind inclusiv din judetul Iasi.” În cauza exista suspiciunea rezonabila ca începand cu sfarsitul anului 2015, inculpatii T. S., D. M.-A. (logodnica inculpatului T. S.) si D. C.-A. (fratele inculpatei D. M.-A.), au constituit un grup infractional organizat în scopul comiterii infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane constand în exploatarea prin obligarea la practicarea prostitutiei a unor victime minore si majore atat pe teritoriul Romaniei (municipiile Galati, Iasi, Brasov, Focsani) cat si pe teritoriul altor state europene (Spania, Italia, Danemarca, Marea Britanie)” se arata intr-un comunicat al DIICOT.
Indivizii retinuti sunt cercetati pentru pentru savarșirea infracțiunilor de ”constituire a unui grup infractional organizat, trafic de minori în forma continuata si trafic de persoane în forma continuata. „La data de 28.01.2019, procurorii DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați si au dispus punerea în miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, a inculpatilor T. S. în varsta de 29 ani (cunoscut cu antecedente penale), D. M.-A. în varsta de 26 ani (cunoscuta cu antecedente penale) si D. C.-A. în varsta de 19 ani (cunoscut cu antecedente penale si dosare pe rol).”S-a retinut faptul ca în perioada 2015 – 28.01.2019 (data efectuarii perchezitiei domiciliare), în baza aceleiasi rezolutii infractionale, în cadrul grupului infractional organizat, inculpatii au recrutat prin metoda „Loverboy”, transportat, transferat, adapostit si primit doua victime minore, în varsta de 16 si respectiv 17 ani, precum si pe doua victime majore, pe care, prin constrangere psihica si fizica, mentinere în eroare si santaj emotional, supraveghere si control a libertatii de miscare si comunicare, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei în diferite locatii din Spania si Marea Britanie iar pe teritoriul Romaniei în locatii închiriate pe raza municipiilor Galati, Iasi, Brasov, Focsani, beneficiind de sumele de bani obtinute de victime în aceasta modalitate (peste 88.000 RON si peste 52.000 EUR)”, au mai aratat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.