Procurorii ieșeni cer arestarea unui politician italian super bogat căutat pentru fraudă

859
Gianpaolo Bellavita
Gianpaolo Bellavita

@ Magistrații Curții de Apel Iași judecă in aceste zile cererea de extrădare a lui Gianpaolo Bellavita, depusa recent de statul italian @ Fost politician italian, consilier provincial pentru Berga[mo, din partea Partidului Forța Italia, Gianpaolo Bellavita a fost arestat in Romania dupa ce a fugit din Italia in urma unei condamnari pentru fraude cu fonduri europene, înșelăciune si evaziune fiscala @ Guvernul de la Roma i-a confiscat lui Bellavita, mai multe mașini de lux, Porche, Ferrari, apartamente și vile in provincia Bergamo

Magistrații Curții de Apel Iași urmau sa decida astazi daca vor aproba cererea Guvernului Italiei de extradare a lui Gianpaolo Bellavita, fost politician si afacerist in provincia Bergamo (vezi aici). Judecatorii nu au dat inca un verdict, cererea urmand sa fie analizata din nou pe data de 11 august anul curent. De asemenea, astazi procurorii ieseni au cerut arestarea lui Bellavista pentru ca a intrat in tara cu un document de identitate fals. Bellavista a fost condamnat, la data de 3.05.2018 de Judecatoria Oradea, la o pedeapsa de 6 luni şi 20 zile închisoare, în regim de detenţie pentru ca a intrat in Romania in anul 2017 cu un act de identitate fals (vezi aici).

A fugit in Romania dupa o condamnare pentru fraudă

Gianpaolo Bellavita a fost arestat in Romania in anul 2017 dupa ce a fugit din Italia in urma unei sentinte definitive de condamnare la inchisoare. Bellavita a fost condamnat în primă instanță de magistratii italieni la 14 ani de inchisoare iar apoi, in apel pedeapsa a fost redusa la 7 ani și 9 luni. Potrivit presei italiene, Gianpaolo Bellavita a fost consilier provincial in Bergamo avand in atributii si administrarea bugetului. Acesta a fost si contabil al orasului Martinengo si impreuna cu sora sa, Stefania Bellavita au administrat o companie de producere si comercializare a detergentilor dar si o fabrica de hartie. Prin intermediul celor doua companii, cei doi au obtinut cu documente false unele subventii europene. Presa italiana vorbeste de o fraude de milioane de euro. De asemenea, acesta a fost condamnat si pentru evaziune fiscala deoarece,  cu ajutorul unor documente false s-a sustras de la plata unor taxe si impozite catre bugetul statului. Dupa condamnare, Guvernul de la Roma i-a confiscat lui Bellavita, mai multe mașini de lux, Porche, Ferrari, apartamente și vile in provincia Bergamo.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.