Polițist de la Rutieră judecat în dosar de șpagă. Instanța l-a iertat pentru că a mințit

3513
Bogdan Ciochina si masina Politiei la Mamma Mia
Bogdan Ciochina si masina Politiei la Mamma Mia

@ Bogdan Ciochină, polițist la Biroul Rutier Iași, trimis in judecata pentru luare de mită alături de alți 14 colegi a fost achitat ieri de Curtea de Apel Iași in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru fals in declarații @ Ciochina trecuse in declaratia de avere ca primise un teren ca donație in condițiile in care îl cumpărase

Sentință de achitare pronunțată ieri de magistrații Curții de Apel Iași in dosarul in care Bogdan Ciochina, polițist la Biroul Rutier Iași a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii (vezi aici). Este vorba despre dosarul în care Bogdan Ciochină a fost trimis in judecata, in noiembrie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași deoarece ‘’a completat în fals declarația de avere,  pentru anul 2017, în sensul menționării achiziționării imobilului în suprafață de 360 mp situate în intravilanul municipiului Iași, strada Vasile Urechia nr. 19, județul Iași, categoria de folosință arabil, cu titlu de donație, desi imobilul a fost cumpărat pentru suma de 27.000 euro’’.

Ciochină a fost achitat la Curtea de Apel Iași, in conditiile in care, instanta de fond, Judecatoria Iași, a pronuntat in acelasi dosar o soluție de ‘’renunțare la aplicarea pedepsei’’ reținându-i un minim grad de vinovăție. ‘’ Suntem fericiti ca am reușit să convingem magistrații din cadrul Curții de Apel Iași de nevinovăția clientului nostru’’, au spus avocații Robert Amuntencei și Iulian Crețu, apărătorii lui Ciochină.

Judecat și in dosarul Mamma Mia

După cum am arătat mai sus, alături de alți 14 colegi, printre care și șeful lor, Bogdan Ciochină a fost trimis in judecata, pe 15 aprilie a.c, de DNA Iași și in dosarul Mamma Mia (vezi aici). Este vorba despre dosarul in care cei 15 politisti de la Rutiera a au fost trimisi in judecata deoarece au primit de la restaurantul Mamma Mia, produse alimentare sub forma de mita pentru a nu-i sanctiona in trafic pe sefii si angajatii restaurantului. Mai multe detalii din acest dosar am publicat in articolul cu titlul ‘’DNA Iași a dinamitat Politia Rutiera: 15 polițiști împreună cu șeful trimiși in judecată pentru șpagă’’, publicat in data de 17 aprilie 2021.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.