Primarul și șeful Poliției cer despăgubiri de la stat după ce au fost achitați pentru corupție

3333
Constantin Cernescu si Dumitru-Simionescu
Constantin Cernescu si Dumitru-Simionescu

@ Constantin Cernescu, fostul primar al orașului Hârlău dar si Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției au dat in judecata statul roman solicitand sa fie despăgubiți dupa ce au fost achitați definitiv in dosarul de corupție in care au fost trimisi in judecata de DNA Iași @ ‘’Am fost hărțuit si stresat 5 ani. Nu are importanta ce suma solicit. Viata are vreo valoare atunci cand instituțiile statului te calcă in picioare in urma unor reclamații depuse de nimicuri din politică’’, a spus Constantin Cernescu

Constantin Cernescu, fostul primar al orașului Hârlău, județul Iași, dar si Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției din aceiasi localitate au chemat in judecata statul român (vezi aici si aici) solicitând despagubiri financiare pentru ca au fost cercetați abuziv de DNA Iași. ‘’Am fost hărțuit si stresat 5 ani. Nu are importanta ce suma solicit. Viata are vreo valoare atunci cand instituțiile statului te calcă in picioare in urma unor reclamații depuse de nimicuri din politică?’’, a spus Constantin Cernescu. Dumitru Simionescu, Constantin Cernescu, fostul viceprimar Florin Țepușă și alții au fost trimiși in judecata de DNA Iași, in anul 2016 pentru abuz in serviciu. Cei doi au fost achitati definitiv de Curtea de Apel Iași pe 4 februarie 2021. Am prezentat detalii despre solutia de achitate in articolul cu titlul ‘’Achitări bombă într-un dosar al DNA. Primar, viceprimar, șeful Poliției, găsiți nevinovați’’, publicat in ziua pronuntarii sentintei de achitare.

In editiile anterioare am aratat ca cei doi au fost trimisi in judecata pentru niste nimicuri (vezi aici) si ca suma cheltuita de DNA pentru aceasta ancheta a fost de cateva zeci de ori mai mare decat prejudiciul reclamat de procurori. De exemplu, Cernescu a fost judecat ca a platit in avans unei firme un robinet in valoare de 2433.43 lei, care a și fost montat ulterior la reteaua de apa a orașului iar Simionescu a fost acuzat ca a intervenit pe langa fostul șef al Ocolului Silvic Hârlău sa duca lemne de foc unei batrane sărmane care nu avea bani sa si le cumpere.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.