DNA Iași a dinamitat Politia Rutiera: 15 polițiști împreună cu șeful trimiși in judecată pentru șpagă

38444
masina de Politie in fata la Mamma Mia
masina de Politie in fata la Mamma Mia

@ DNA Iași a finalizat Dosarul Mamama Mia @ Un numar de 15 agenti de poliție la Serviciul Rutier in frunte cu fostul sef Gheorghita Ciobanu dar si directorul restaurantului Mamma Mia, Andrei Cosmin Hîncu au fost trimisi in judecata pentru  luare si dare de mita

Nu mai puțin de 15 agenti de la Politia Rutiera Iasi, in frunte cu fostul sef Gheorghita Ciobanu au fost trimisi in judecata ieri de DNA pentru luare de mita (vezi aici detalii din RECHIZITORIU). De asemenea, a fost trimis in judecata pentru dare de mita si complicitate , Andrei Cosmin Hîncu directorul restaurantului Mamma Mia (vezi aici). Astfel, pe langa fostul sef Gheorghita Ciobanu au mai fost trimisi in judecata Nicolae Robert Barabas, Bogdan Gabriel Ciochină,  Gabriel Dămoc, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Ionuț Crivoi, Paul Ețcu, Ionuț Lucian Landea, Dan Constantin Păuleț,  Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu si Adrian Ștefănucă. Acestia sunt acuzati ca au primit de la Mamma Mia, produse alimentare sub forma de mita pentru a nu-i sanctiona in trafic pe sefii si angajatii restaurantului.

Denunțul făcut de finul șefului

In  articolul cu titlul „Denuntul care a dinamitat Rutiera. Finul lui Soric: ”Politia manca gratis, Mamma Mia fura curent, gaze si apa”, publicat in data de 7 octombrie 2020 am aratat ca cercetarile in acest dosar au fost facute in urma denuntului facut de Andrei Catalin Plescan, finul actualului sef al serviciului Rutier, Mihai Șoric. Andrei Catalin Plescan a fost angajat la Mamma Mia in perioada 2009-2016 si a declarat ca a fost implicat direct in actiunile de mituire a politistilor. „Ajunsesem sa fiu foarte cunoscut in randurile angajatilor de la Rutiera, preluasem de la Hincu rolul de a tine legatua cu Politia Rutiera. Astfel, daca  un sofer al cateringului era surprins in trafic comitand o contraventie ma suna pe mine eu mergand imediat la fata locului. Soferii erau instruiti sa declare faptul ca actele nu erau asupra lor si ca urma sa le prezint eu politistilor. Cand ajungeam la fata locului aveam o discutie cu politistii in majoritatea lor acestia cunoscandu-ma si cunoscand locul unde lucram cereau diferite produse alimentare in schimbul neluarii masurilor legale”, a se arata in denuntul lui Pleșcan.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.