Șpăgile polițiștilor transmise în direct. DGA a montat camere de filmat în mașini

32745
Lucian Alexa, Gheorghe Popa si Ovidiu Pantelimon
Lucian Alexa, Gheorghe Popa si Ovidiu Pantelimon

@ Dovezile zdrobitoare care au dus arestarea celor trei polițiști acuzați de luare de mită au fost obținute prin montarea unor camere video in mașinile de patrulare @ Lucian Alexa (38 de ani) de la Lespezi a luat mită de 13 ori iar colegul său Gheorghe Popa (58 de ani) a primit bani de 4 ori @ Ovidiu Petru Pantelimon (37 de ani) de la Cristești a luat șpagă de 12 ori

Cei trei polițiști arestați ieri de judecătorii de la Tribunalul Iași au luat în total mită de 30 de ori dar numai pentru 29 de fapte s-a pus deocamdată în mișcare acțiunea penală. Polițiștii Direcției Generale Anticorupție (structură de poliție judiciară din cadrul MAI) au reușit să-i prindă pe colegii lor prin montarea unor camera video în mașinile de patrulare folosite de cei trei agenți de la posturile de poliție din comunele Lespezi și Cristești din județul Iași. Camerele video au fost montate în urmă cu câteva luni în urmă și au înregistrat până mai recent tot ce se petrecea în mașinile de poliție. Cei trei polițiști arestați aveau atribuții pe Rutieră și după ce îi opreau pe contravenienți le dădeau de înțeles că ar putea scăpa de amendă dacă dădeau șpagă. Camerele video au înregitrat și audio tot ce se petrecea. În cursul zilei de ieri magistratii Tribunalului Iași au decis să fie arestați preventiv pentru  30 de zile Lucian Alexa de la Lespezi și Ovidiu Petru Pantelimon, adjunctul șefului de post de la Cristești în vreme ce Gheorghe Popa din Lespezi a fost arestat la domiciliu. ‘’În fapt, s-a reţinut că inculpaţii A.L. şi P.G., agenţi de poliţie în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani din jud. Iaşi, au pretins şi primit în perioada martie – iunie 2023 în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (primul cu 13 acte materiale, iar secundul 4 acte materiale), diferite sume de bani – pe care le-au împărţit – de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţin şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. În privinţa inculpatului P.O.P., agent de poliţie în cadrul aceleiaşi Secţii de poliţie, a pretins şi primit la rândul său, în perioada mai – iunie 2023, (în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale (12 acte materiale), diferite sume de bani de la conducători auto opriţi pe drumurile publice din raza de competenţă a unităţii de poliţie de care aparţine şi care erau bănuiţi că au săvârşit contravenţii la regimul rutier, pentru a nu-i sancţiona contravenţional’’, se arată într-un comunicat de presă emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal.

În ceea ce-l privește pe Gheorghe Popa acesta este cunoscut în comunele de lângă Pașcani deoarece cântă la nunți, la orgă.

Gheorghe Popa la orga
Gheorghe Popa la orga

Aceștia sunt cei trei polițiști reținuți aseară pentru șpagă. Procurorii vor să-i aresteze

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.