Scandal in USR Iasi! Membru activ rasplatit cu o plangere la DNA de oamenii lui Chichirau

3051
Fratii Tanasa si Chichirau
Fratii Tanasa si Chichirau

@ Ieseanul Daniel Gradinaru, unul dintre cei mai activi membri ai USR din Iasi a povestit pentru Dezvaluirea.ro experienta ‘’traumatizanta’’ pe care a trait-o in partid dupa ce controlul organizatiei a fost preluat de Cosette Chichirau si oameni @ Dupa ce a pus bazele organizatiei din Popricani, Daniel Gradinaru ar fi vrut sa candideze la primarie impotriva lui Valeriu Parlog, actualul primar @ Insa, a fost inlaturat treptat de fratii Nicolae si Stefan Tanasa, oamenii lui Cosette Chichirau @ Mai mult decat atat, Stefan Tanasa, candidat la Consiliul Judetean pe lista lui Mariua Bodea i-a facut si un denunt la DNA @ ‘’Nu-mi venea sa cred cand am primit acasa ordonanta de clasare. Nu-mi facuse plangeri Parlog, dusmanul meu politic dar ma denuntase la DNA, Stefan Tanasa fostul meu coleg din USR. In USR Iasi daca nu esti de acord cu Chichiaru te alegi cu o plangere la DNA’’, a spus Daniel Gradinaru

O dovada ca si la USR lupta pentru ciolan este la fel de lipsita de scrupule ca in alte partide. Unul dintre cei mai activi si mai performanti membri ai USR Iasi a aflat recent ca impotriva sa a fost formulata o plangere la DNA Iasi iar denuntul fusese facut chiar de unul din ‘’colegii’’ din organizatia condusa de Cosette Chichirau, candidat la Primaria Iasi. Victima acestei mârșăvii se numeste Daniel Gradinaru, unul dintre cei care au infiinfat si consolidat filiala USR din Popricani. Spuneam ca acesta a fost unul dintre cei mai activi si performanti membri ai USR Iasi deoarece actiunile sale politice sunt de notorietate. Astfel, Daniel Gradinaru este ieseanul care in data de 5 aprilie 2018 a organizat in fata Primariei Popricani celebrul protest ‘’#Rezist prin Namol’’ (vezi aici). Zeci de locuitori ai comunei au protestat in fata Primariei Popricani din cauza faptului ca drumurile nu sunt asfaltate iar cand ploua nu pot intra nici ambulantele.

Dat la o parte de oamenii lui Chichirau

 

Profitand de faptul ca Daniel Gradinaru pleca periodic in Italia sa munceasca, doi frati gemeni din Popricani, Nicolae si Stefan Tanasa, oamenii apropiati lui Cosette Chichirau l-au dat la o parte si si-au arogat toate meritele muncii politice din USR Popricani. Daniel Gradinaru ar fi vrut sa candideze la Primaria Popricani. Insa, dupa ce l-au dat la o parte candidat la primarie a fost desemnat unul din frati, Nicolae Tanasa. Celalalt frate, Stefan Tanasa este candidat pe listele de consilieri judeteni in echipa lui Marius Bodea.

L-au turnat la DNA

Faptul ca l-au dat la o parte nu a fost suficient pentru fratii Tanase. Astfel, Stefan Tanasa ar fi vrut sa-l bage si in puscarie pe fostul sau coleg de partid si l-a denuntat la DNA. ’’La data de 29.06.2020 a fost inregistrat la DNA – Serviciul Teritorial Iasi sub numarul 167/VIII/1/2020 denuntul formulat de numitul Tănasă Ștefan impotriva numitului Grădinaru Ioan Daniel care în cadrul unui articol publicat în data de 28.11.2018 pe platforma Youtube de pe contul jurnalistului Mălin Bot, cu ocazie interviului care i-a fost luat a declarat că a dat  mită ca să fie angajat în sistemul medical românesc. Fiind audiat în calitate de martor denuntator, Tănasă Ștefan a declarat că în urmă cu 1 an și 6 luni în timp ce se afla in comuna Popricani l-a cunoscut personal pe numitul Grădinaru Ioan Daniel. Spre sfarsitul lunii iunie 2020 martorul a descoperit din intamplare interviul postat pe Youtube de jurnalistul Malin Bot’’, se arata in ordonanta de clasare primita de Daniel Gradinaru.

Prezentam in fotocopie documentul.

’’Nu esti de acord cu Chichiaru ajungi la DNA’’

În baza probatoriului administrat procurorii DNA au clasat dosarul. Asta deoarece au constatat ca Ioan Daniel Gradinaru lucreaza in Italia din 2011. Prin urmare daca ar fi dat mita sa se angajeze in sistemul medical romanesc acest lucru s-ar fi intamplat inainte de 2011. Ori, presupunand ca a dat mita inainte de 2011, atunci a trecut prea mult timp iar infractiunea este prescrisa. Daniel Gradinaru a primit recent ordonanta de clasare si este revoltat de ceea ce i s-a intamplat.  ‘’Nu-mi venea sa cred cand am primit acasa ordonanta de clasare. Nu-mi facuse plangeri Parlog, dusmanul meu politic dar ma denuntase la DNA, Stefan Tanasa fostul meu coleg din USR. In USR Iasi daca nu esti de acord cu Chichiaru te alegi cu o plangere la DNA’. Multi oamenii de valoare din organizatie au fost inlaturati de Chichirau si echipa ei’, a spus Daniel Gradinaru.

In prezent Daniel Gradinaru il sustine pentru fotoliul de primar al comunei Popricani pe Ioan Tănasă, candidatul PNL. Ioan Tănasă nu are nici o legătura cu Nicolae si Ștefan Tănasă.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.