Exclusiv. Rechizitoriul șpăgilor Rutieră- Mamma Mia. Interceptari: „Vezi că mâine avem acțiune la BJATM”

4455
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Rechizitoriul politistilor de la Rutiera care au fost trimisi in judecata pentru ca au luat mita de la restaurantul Mamma Mia intocmit de procurorul DNA Iasi, Cristina Chiriac se intinde pe 700 de pagini de probe, marturii, interceptari si filmari video  @ Mamma Mia aloca lunar cel putin 5.000 lei pentru hrana primita gratuit de politisti care in schimb iertau contraventiile si infractiunile savarsite in trafic de soferii restaurantului @ Mai grav este ca civilii, angatatii de la Mamma Mia aveau acces la secretul de serviciu al agentilor de la Rutiera @ Prezentam astfel o convorbire telefonica in care politistul Nicolae Robert Barabas il avertiza pe Andrei Catalin Plescan sa le spuna colegilor sai soferi de la Mamma Mia ca a doua zi urmau sa aiba loc controale la bariera BJATM fiind avertizati astfel sa aiba grija sa nu incalce regulile daca trec prin zona

Prezentam un prim episod din rechizitoriul prin care procurorul DNA Iasi, Cristina Chiriac care i-a trimis in judecata pe 15 politisti de la Rutiera pentru ca au luat mita produse alimentare in schimbul protectiei pe care o asigurau  soferilor de la Mamma Mia care iertau desi savarseau contraventii foarte grave si uneori infractiuni. Sunt peste 700 de  pagini de probe, marturii, interceptari telefonice si filmari video. Grav este ca  s-a ajuns pana acolo, încat soferii de la Mamma Mia aveau acces la secretele de serviciu ale politistilor. Erau informati ce actiuni de control avea Politia Rutiera, a doua zi astfel incat sa aiba grija. De aceea vom incepe acest serial, cu prezentarea unei convorbiri telefonice  purtate de 11.06.2019 la ora 17.30 de politistul  Nicolae Robert Barabas si Andrei Catalin Plescan (fost angajat la Mamma Mia, colaborator al DNA in dosar si denuntator) in care soferii de la Mamma Mia erau avertizati ca a doua zi urma sa aiba loc un filtru al Politiei la bariera de la BJATM.

BARABAS NICOLAE ROBERT: – Lasă pe mâine că si asa mâine suntem la BJATM şi asa n-avem cum să plecăm de acolo!

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Gata, tată! Ne-auzim!

BARABAS Nicolae ROBERT: – Stăm….vai de p..a noastră mâine!

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Îhî!

BARABAS NÎCQLAE ROBERT: – Mâine e acţiune ia BJATM.

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Da.

BARABAS NîCQLAE ROBERT: – Să le zici Ia tâmpiti!

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Bine!

BARABAS NîCQLAE ROBERT: – „ Ia calea ferată, da?

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Da, da, da. Dar mâine cum eşti?

BARABAS NICQLAE ROBERT: – Păi de la…de la unşpe la şapte.

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Hm! Ei, poate stăm oleacă!

BARABAS NICQLAE ROBERT: – Ăfa?

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Poate stăm oleacă de vorbă!

BARABAS NîCOLAE ROBERT: – Da, da, da!

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Bine! îmi zici tu mâine şi ne auzim!

BARABAS NICQLAE ROBERT: – Aha! Bine! Bine! Bine!

PLEŞCAN ANDREI CĂTĂLIN: – Bine, ROBERT! Hai! Pa!

BARABAS NICOLAE ROBERT: – Hai. pa. pa. pa, pa! Pa, pa!

Comandau hrana si la domiciliu

Procurorii au stabilit ca Mamma Mia cheltuia cel putin 5.000 lei cu mancarea oferita gratuit politistilor in timpul protectiei. „Potrivit informaţiilor, Restaurantul Mamma Mia& Catering are alocată lunar o sumă (în valoare dc aproximativ 5 000 lei) pe care o utilizează pentru acoperirea cheltuielilor generate de solicitările cadrelor de poliţie rutieră”, se arata in actul de sesizare din oficiu.

Astfel, politistii comandau hrana si la domiciliu si la serviciu, ori de cate ori aveau chef. Pentru mancarea  trimisa politistilor Mamma Mia batea in casa bonuri vcu valoare zero. „Toate aceste probe administrate în cauză au condus la concluzia existenţei anei înţelegeri tacite între lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Rutime laşi şi din cadrul Serviciului Public Comumtar Regim Permise de Conducere şi  Inmatriculari ca in schimbul protecţiei oferim conducătorilor auto ai SC MAE FORCE SRL – Restaurantul Mamma Mia&Catering şi în schimbul favorizării acestora în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, să fie pretinse şi primite de către poliţişti, gratuit, produse de catering ale restaurantului respectiv”, mai arata procurorii.

Pentru toate acestea exista acordul sefului Gheorghita Ciobanu. „S-a stabilit că, şeful biroului de Poliţie  Rutieră, precum şi o parte a subordonaţilor săi( care fac parte din cercul său relaţional apropiat) se deplasează personal sau lansează comenzi pentru produse alimentare (fast food) de pe telefoanele personale (prin intermediul aplicaţiei WhatsApp şi Telegram) pe numărul de telefon mobil utilizat de HÎNCU Andrei- Cosmin, directorul general al SC MAF FORCE SRL, fără a achita contravaloarea acestora”, se mai arata in rechizitoriu.

Exemplu de abatere tolerata de politisti

Faptul ca in schimbul alimentelor soferii de la Mamma Mia nu erau sanctionati daca greseau a fost probat inclusiv prin declaratiile celor care au scapatde amenzi, fosti soferi la Mamma Mia. Acesta are calitatea de martor cu identitate protejata, fost angajat de la Mamma Mia. „La ora 09.45. mă aflam la volanul autoturismului marca Dacia Logan. de culoare roşu, cu numărul de înmatriculare IS 15 NLC, autoturism aflat în proprietatea numitului Nedelcu Andrei Adrian. în municipiul Iaşi. judeţul laşi. La ora 09.48 mă deplasam, cu autoturismul menţionat, nepurtând centura de siguranţă, pe şoseaua Nicolina din direcţia Podii Roş în direcţia Cug. Când am trecut de biserica catolică „Sfânta. Tereza” am virat stânga, după refugiul de tramvai, unde am întors pe contrasens, prin loc nepermis şi am încălcat linia dublă continuă ce separa sensurile de circulaţie”.

Acesta a fost oprit de Barabas si cand i-a spus politistului ca este de la Mamma Mia si se grabeste la o comanda acesta din urma l-a lasat sa plece urandu-i o zi buna.

Directorul de la Mamma Mia conducea fara permis cu protectie de la Rutiera

La fel de grav este ca politistii stiau ca directorul restaurantului Mamma Mia, Andrei Cosmin Hîncu conducea fara permis. Mai mult decat atat acestia i-au inmanat insemne al organizatiilor sindicale al Politiei, pe care Hincu le-a pus pe masina pentru a fi protejat in cazul in care era oprit. Iata cateva situatii in care s-a constatat, conform rechizitoriului ca Hincu a condus fara permis:

– în ziua de 20.09.2019, deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, a condus autoturismul AUDI cu nr. de

înmatriculare B 111HNS pe drumurile publice ale mun. Iaşi pe itinerariul str. Căpşunilor – str. Vântu – str. Spital Paşcanu – str. Spancioc;

– în ziua de 25.11.2019, deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, a condus autoturismul MERCEDES cu nr. de înmatriculare B100FIC pe drumurile publice ale mun. Iaşi pe itinerariul str. Spancioc – str. Spital Paşcanii – str. Brânduşa – str. Micşunelelor -str. Căpşunilor.

– în ziua de 26.08.2020, deşi nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul, a condus autoturismului marca TOYOTA AYGO cu nr. de înmatriculare B75GVT, cu inscripţia MAMMA MIA pe drumurile publice ale mun. Iaşi pe itinerariul str. Spancioc – str. Spital Paşcanu – str. Brânduşa – str. Micşunelelor -str. Căpşunilor; ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Cine sunt cei trimisi in judecatar

Reamintim ca (vezi aici) pe langa fostul sef Gheorghita Ciobanu au mai fost trimisi in judecata politistii Nicolae Robert Barabas, Bogdan Gabriel Ciochină,  Gabriel Dămoc, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Ionuț Crivoi, Paul Ețcu, Ionuț Lucian Landea, Dan Constantin Păuleț,  Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu, Adrian Ștefănucă si directorul Mamma Mia  Andrei Cosmin Hîncu. Vom reveni cu amanunte in editiile viitoare.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.