Chirica și-a angajat 4 avocați să lupte cu procurorii care îl acuză de abuz in serviciu

5016
Mihai Chirica
Mihai Chirica

@ Desi „Dosarul Skoda” se afla abia in Camera Preliminară, actualul primar Mihai Chirica si-a angajat nu mai putin de 4 avocati care sa-l reprezinte @ In acest dosar au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu atat actualul primar al municipiului Iași, Mihai Chirica cât si fostul primar Gheorghe Nichita, aflat acum in penitenciar fiind deja condamnat pentru coruptie in alte doua dosare

Chirica a declarat peste tot ca este nevinovat dupa ce  a fost trimis in judecata de procurori pentru abuz in serviciu in Dosarul Skoda dar tot si-a angajat 4 angajati care sa-i reprezinte interesele in fata judecatorilor. Asta in conditiile in care dosarul se afla abia in Camera Preliminara, faza in care judecatorii analizeaza daca  urmarirea penala s-a desfasurat conform procedurilor legale iar in functie de constatari decid daca dosarul intra in judecata pe fond. Cei 4 avocati angajati de Mihai Chirica se numesc Robert Amuntencei, Daniel Atasiei, Iulian Gafon si Cezar Alupei. Chirica scoate din buzunar cel putin cateva mii de euro  pentru aceasta faza preliminara  a procesului sau. Astăzi, la Judecatoria Iasi a avut loc al 4 lea termen de judecata in  acest dosar (vezi aici). Judecatorul de Camera Preliminara a fost nevoit sa dea un nou termen datorita unor exceptii invocate de avocatii lui Chirica. În ceea ce-l privește pe fostul primar Gheorghe Nichita, aflat acum in penitenciar fiind deja condamnat pentru coruptie in alte doua dosare, acesta si-a angajat doi avocati din Bucuresti, care de asemenea nu sunt ieftini deloc.

Acuzatiile din dosarul Skoda

Mai multe detalii despre acuzatiile din Dosarul Skoda am prezentat in articolul „Bomba! Chirica trimis in judecata in dosarul Skoda”, publicat  in data de 27 ianuarie 2021 si in articolul „Chirica minte! DNA i-a pus sechestru pe avere. Documente in exclusivitate”, publicat in data de 29 ianuarie 2021. Fostul primar Gheorghe Nichita, actualul primar Mihai Chirica (viceprimar la data savarsirii faptelor), Dumitru Petru Tomorug-director tehnic al primariei, Doina Florescu-sef serviciu juridic si Eugen Costica Chiscă- sef serviciu administrativ au fost trimisi in judecata deoarece in anul 2013 au demarat o procedură de achiziţie nelegală pentru achizitionarea prin patru contracte de leasing operaţional, a trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb cu toate ca la vremea respectiva le era interzis institutiilor publice sa cumpere masini in leasing. ‘’Acțiunile ilicite, conjugate, ale inculpaților, au determinat achiziţia nelegală de către autoritatea administrativ-teritorială Municipiul Iași a serviciilor de leasing operaţional privind furnizarea a 4 autoturisme marca Skoda (în care se includ și serviciile aferente atribuirii de numere de înmatriculare preferențiale), cauzând atât o pagubă în cuantum de 503.482,17 lei bugetului local al municipiului Iaşi (în perioada 20.05.2013 – 30.05.2017), cât şi o vătămare a intereselor legitime ale unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi de a realiza o bună gestiune financiară prin asigurarea legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficacităţii şi eficienţei în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public’’, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi. Dosarul a fost instrumentat initial de DNA care l-a declinat catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.