Cutremur la Sfanta Maria. Un medic valoros pleaca din spital

4663

@ Sefa Compartimentului de Chirurgie Plastica de la Spitalul Sfanta Maria, dr.Sidonia Susanu a inregistrat la unitatea medicala o cerere de concediu fara plata @ „Nu este vorba despre o demisie. Doamna a motivat ca are o problema personala”, a spus Corneliu Mihai, managerul Spitalului Sfanta Maria @ Potrivit noilor reguli de la Sfanta Maria o sala de operatie poate fi ocupata 5 ore pe zi @ Ori, recent o echipa de medici condusa de Sidonia Susanu a reusit sa replanteze mana smulsa a unui baiat de 16 ani dupa o operatie care a  durat 22 de ore

O veste foarte proasta de la Spitalul Sfanta Maria, unde unul dintre cei mai valorosi medici a decis sa paraseasca spitalul, cel putin pentru o perioda. Este vorba despre Sidonia Susanu, un medic care a facut pur si simplu minuni pentru multi copii. Sidonia Susanu este medic primar chirurgie estetica, plastica și reconstructiva și coordonator al Compartimentului de chirurgie Plastica din cadrul Spitalului Regional de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” Iași. Zilele trecute, Sidonia Susanu a inregistrat la registratura spitalului o cerere de concediu fara plata pana la 1 ianuarie 2019. Sidonia Susanu nu a putut fi contactata. Desi potrivit unor surse  din interiorul spitalului decizia Sidioniei Susanu ar avea legatura si cu noile conditii privind functionarea salilor de operatii (acestea pot sa functioneze maxim 5 ore pe zi potrivit noilor ”prevederi”) Corneliu Mihai, noul manager de la Sfanta Maria sustine ca absenta reputatului medic plastician este temporara, din motive personale. ”Nu este vorba despre o demisie. Doamna Sidonia Susanu a inregistrat o cerere de concediu fara plata pentru o perioda de 3 luni. Din cate am inteles eu doamna doreste sa obtina doctoratul”, a spus Corneliu Mihai.

Restrictii la salile de operatii

Reamintim ca in urma cu o luna medicii chirurgi din spital i-au trimis presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa o scrisoare de protest in care-si manifestau nemultumirea fata de noile reguli de utilizare a salilor de operatii din spital impuse de administratia judeteana prin intermediul lui Corneliu Mihai. Decizia Consiliului Judetean Iasi, impusa prin intermediul domnului manager, de a reduce la maxim 5 ore pe zi timpul de utilizare efectiva a unei sali de operatii are ca rezultat imposibilitatea continuarii efectuarii unor intervenții chirurgicale complexe, care necesita proceduri laborioase, multidisciplinare, care adesea depașesc 10-12 ore timp chirurgical”, se arata printre altele in respectiva scrisoare de protest.

Ori, in compartimentul de chirurgie plastica au fost operatii care au durat si peste 22 ore. De exemplu, in vara acestui an, o echipa de medici condusa de Sidonia Susanu a reusit sa replanteze mana smulsa a unui baiat de 16 ani dupa o operatie care a  durat 22 de ore. Tanarul se numeste Andrei Moisei, este din Suceava si isi pierduse mana in urma unui accident petrecut in timp ce lucra pamantul. Despre succesul acestei operatii medicii de la Sfanta Maria au vorbit in cadrul unei conferinte de presa.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.