Chirica minte! DNA i-a pus sechestru pe avere. Documente in exclusivitate

6159
montaj Mihai Chirica si sechestru DNA
montaj Mihai Chirica si sechestru DNA

@ Chirica susține că in dosarul Skoda nu a fost trimis in judecata intr-un dosar de coruptie si ca ‘’afacerea’’ a mai fost verificata de DNA care ar fi închis ancheta @ ‘’Nu este un dosar de corupție. Acesta a fost analizat de DNA pe parcursul mai multor ani’’, sustine Chirica @ Fals, dosarul a fost deschis de procurorii DNA Iasi care au gasit indicia suficiente de vinovatie motiv pentru care i-au si pus sechestru pe o parte din avere in vederea recuperarii prejudiciului @ Prezentam fotocopii după documentele care arata ca procurorii DNA Iasi au instituit sechestru pe o parte din averea lui Chirica in dosarul Skoda

In ‘’dosarul Skoda’’ cel in care a fost trimis in judecata in urma cu doua zile, DNA Iasi a pus sechestru pe o parte din averea lui Mihai Chirica dar cu toate acestea primarul Iasului sustine ca nu a fost inculpat intr-un dosar de coruptie. ‘’Nu este un dosar de corupție. Acesta a fost analizat de DNA pe parcursul mai multor ani. În 2016 a început analiza, iar în anul 2019 a fost închis. Curtea de conturi și Curtea de Apel Iași au transmis că nu există niciun prejudiciu. Primăria Iași nu a intervenit pentru că cei de la Curtea de Apel Iași au hotărât că nu este niciun prejudiciu’, a spus primarul Mihai Chirica.

In acest dosar, fostul primar Gheorghe Nichita, actualul primar Mihai Chirica (viceprimar la data savarsirii faptelor), Dumitru Petru Tomorug-director tehnic al primariei, Doina Florescu-sef serviciu juridic si Eugen Costica Chiscă- sef serviciu administrativ au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Ori, abuzul in serviciu face parte din categoria infractiunilor de coruptie. Mai mult decat atat in acest dosar pe 31 iulie 2017 (vezi documentele) procurorii DNA au instituit sechestru pe o parte din averea actualului primar Mihai Chirica și  a complicilor sai in vederea recuperarii prejudiciului in valoare de 503.482,17 lei. Ori, nici un procuror DNA nu instituia sechestru daca nu avea indicii suficiente de vinovăție și de producere a unui prejudiciu.

Lui Chirica i-au sechestrat un apartament si un teren

După cum spuneam mai sus, în acest dosar inregistrat la DNA Iasi cu nr.106/P/2014 procurorii anticoruptie au instituit sechestre pe 31 iulie 2017 iar dosarul nu a fost inchis dupa cum sustine Chirica ci, la data de 13 iunie 2019, a fost declinat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propunere de continuare a urmaririi penale. Asta deoarece urmarirea penala incepuse la DNA. Dupa cum arata si documentele pe care le prezentam in facsimil lui Mihai Chirica i s-a pus sechestru pe un apartament cu 3 camere de pe bulevardul Independentei si pe un teren in suprafata de 1.400 mp situat in Barnova. Complicilor lui Chirica le-au fost sechestrate printre altele conturile bancare. Valoarea bunurilor sechestrate lui Chirica este de 433.300 lei.

Acuzatiile procurorilor

Reamintim ca fostul primar Gheorghe Nichita, actualul primar Mihai Chirica (viceprimar la data savarsirii faptelor), Dumitru Petru Tomorug-director tehnic al primariei, Doina Florescu-sef serviciu juridic si Eugen Costica Chiscă- sef serviciu administrativ au fost trimisi in judecata deoarece in anul 2013 au demarat o procedură de achiziţie nelegală pentru achizitionarea prin patru contracte de leasing operaţional, a trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb cu toate ca la vremea respectiva le era interzis institutiilor publice sa cumpere masini in leasing. ‘’Acțiunile ilicite, conjugate, ale inculpaților, au determinat achiziţia nelegală de către autoritatea administrativ-teritorială Municipiul Iași a serviciilor de leasing operaţional privind furnizarea a 4 autoturisme marca Skoda (în care se includ și serviciile aferente atribuirii de numere de înmatriculare preferențiale), cauzând atât o pagubă în cuantum de 503.482,17 lei bugetului local al Municipiului Iaşi (în perioada 20.05.2013 – 30.05.2017), cât şi o vătămare a intereselor legitime ale unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi de a realiza o bună gestiune financiară prin asigurarea legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficacităţii şi eficienţei în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public’’, au transmis procurorii.

Anchetatorii au mai aratat ca licitatia a fost trucata astfel incat cele 4 autoturisme sa fie achitionate de la un anumit furnizor. Dosarul a fost trimis spre judecata la Judecatoria Iasi.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.