Video! Zeci de boi și vaci la primărie. Protest ca la Paris împotriva abuzului primarului din Erbiceni

1563
primarul Ionel Lungu si bovine in fata Primariei Erbiceni
primarul Ionel Lungu si bovine in fata Primariei Erbiceni

@ Un fermier din comuna Erbiceni și-a adus astăzi toate animalele în fața Primăriei din localitate, în semn de protest față de abuzurile primarului Ionel Lungu @ Dumitru Vlădeanu a protestat față de faptul că primarul i-a luat pășunea comunală @ ‘’Primarul Ionel Lungu încearcă de ani de zile să-mi pună piedici, eu vreau să muncesc să mă dezvolt. O să vin cu animalele în fața primăriei să protestez până când mi se va face dreptate’’, a spus fermierul Dumitru Vlădeanu

Un fermier din comuna Erbiceni a urmat modelul crescătorilor din Franța pentru a protesta împotriva primarului abuzurilor primarului Ionel Lungu. Astfel, Dumitru Vlădeanu crește animale din anul 2017 când s-a întors din străinătate. În fiecare an a crescut zeci de ovine și bovine. Anul acesta Primăria Erbiceni l-a anunțat că-i va lua pășunea alocată și astfel se va in imposibilitatea de a-și crește cele 33 de bovine. În 2020 i s-au alocat 35 hectare de pășune iar anul acesta Primăria Erbiceni l-a anunțat că va primi numai 10 hectare. Asta în condițiile în care comuna Erbiceni are suficientă pășune pentru a mulțumi pe toată lumea. Dumitru Vlădeanu a aflat că pășunea care i se cuvenea va ajunge la niște acoliți de-ai primarului Ionel Lungu. De aceea, ieri dimineață, Dumitru Vlădeanu a protestat în fața Primăriei Erbiceni, aducând cu el toate ovinele pe care le deține. ‘’În anul 2017 după mulți ani petrecuți în străinătate m-am întors în România, am decis să rămân și să-mi fac o mică fermă de animale. Am început cu trei vaci și 150 oi. Am solicitat de la primărie concesionarea unei suprafețe de pășune. Nu mi-au dat decât 6 hectare teren în zone accidentate unde nu puteam să pășunez. Apoi mi-au mai suplimentat suprafaț, în anul 2020 am ajuns la o suprafață de 35 de hectare, obținute prin multă luptă. Aveam 250 de și 15 vaci. De la o bucată de teren am fost bătut și aproape lăsat aproape mort sub mașină. Anul acesta mi s-a adus la cunoștință că mi se diminuează suprafața de pășune. Primarul a susținut că nu nu mai am suficiente animale. Le-am adus dovezi de la medicul veterinar că dețin 33 de bovine. Nu au luat în considerare adeverința eliberată de medicul veterinar care atestă care că am 33 de bovine și mi-au spus că-mi dau numai 10 hectare de pășune. Primarul Ionel Lungu încearcă de ani de zile să-mi pună piedici, eu vreau să muncesc să mă dezvolt. Face asta deoarece eu am susținut alt candidat la funcția de primar’’, a spus Dumitru Vlădeanu.

Primarul Ione Lungu minte

Contactat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro primarul Ionel Lungu a dat vina pe alții. Lungu a spus că el nu se ocupă de repartizarea pășunii în comună. ‘’Eu nu mă ocup de așa ceva. În urmă cu o lună a fost delegat domnul viceprimar prin dispoziție de primar să se ocupe de concesionarea pășunilor. Domnul viceprimar a intrat în concediu și astăzi am delegat o nouă comisie să se ocupe de pășune și de eventuale reclamații. Din câte am înțeles eu domnul Dumitru Vlădeanu nu mai deține suficient de multe animale și de aceea i s-a diminuat suprafața’’, a spus Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni.

De asemenea, contactat telefonic de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, viceprimarul Răzvan Bulancea a spus că nu s-a mai ocupat de pășunea comunală din 11 martie a.c. Asta deoarece, lui Ionel Lungu îi este frică de candidatura sa la funcția de primar și i-a luat atribuțiile care-l aduceau în contact cu cetățenii. Răzvan Bulancea a adăugat că pășunea a fost împărțită numai cum a vrut primarul Ionel Lungu. Răzvan Bulancea candidează pentru funcția de primar la Erbiceni din partea PNL.

Incompetență inegalabilă: o primărie a pierdut terenul pentru casele tinerilor. Documente

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.