Funcţionar public din Iaşi, condamnat pentru delapidare! Individul, acuzat că a băgat banii în propriul buzunar! (EXCLUSIV)

546
limite-bani
limite-bani

@ Un funcţionar public din Iaşi a fost pedepsit de judecători pentru delapidare @ Individul, care a fost acuzat că a băgat banii în propriul buzunar, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare @ De asemenea, funcţionarul a fost obligat să returneze către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Iaşi suma de 14.000 de lei

Un funcţionar public din Iaşi a fost pedepsit de judecători pentru delapidare! Astfel, individul, care a fost acuzat că a băgat banii în propriul buzunar, a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare.

De asemenea, Vasile Aparaschivei a fost obligat de magistratii din cadrul Judecatoriei Iasi să returneze către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) suma de 14.000 de lei. „Inculpatul Viorel Aparaschivei va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Direcţiei Generale Economice si Finante Locale Iasi sau Agentiei Judetene pentru Plăti si Inspectie Socială Iasi”, au afirmat judecatorii ieseni.

Funcţionar public din Iaşi, acuzat de delapidare!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Viorel Aparaschivei a început pe data de 1 martie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de delapidare.

„Inculpatul, având funcția de referent de specialitate superior, cu atribuții de casier, în cadrul biroului Financiar Salarizare-Direcția de Asistență Socială Iasi, în perioada 1 ianuarie – 22 august 2019, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie directă, la diferite intervale de timp, şi-a însuşit din gestiune și a folosit în interes personal sume de bani, tichete sociale valorice și bonuri de carburant cu valoare fixă, cauzând Direcției de Asistență Socială un prejudiciu în valoare totală de 144.934 de lei (constituit din 305 file tichete

sociale valorice, în sumă totală de 3.050 de lei, cu seriile cuprinse între numerele – sustrase în perioada 5.04-22.08.2019; 157 de file bonuri carburant cu valoare fixă (BCVF), în sumă totală de 7.850 de lei – 57 de file BCVF, 97 de file BCVF și 3 file BCVF – sustrase în perioada 1 ianuarie – 22 august 2019; suma de 134.034 de lei numerar lipsă în casieria unității, constituită din sume de valori diferite sustrase la date diferite, în perioada 1 ianuarie – 22 august 2019)”, au afirmat oamenii legii.

Ieşeanul a recunoscut fapta la audieri

Pe 24.09.2019, persoana vătămată Direcția de Asistență Socială Iasi a sesizat organele de urmărire penală cu privire la comiterea de inculpat a infracțiunii de delapidare, constând în aceea că, în perioada 01.01.2019– 22.08.2019, acesta şi-a însuşit din gestiune sume de bani și înscrisuri valorice.

Prezent în faţa instanţei de judecată pe data de 11.10.2023, după aducerea la cunoştinţă a drepturilor şi obligaţiilor, ieseanul a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.