Dosarul spaga pentru angajare la Socola. Vinovatii au ”picat” pe interceptari

3094

@ Un vatman din Iasi a platit 2.000 euro pentru a-si angaja cumnata pentru un post de fermier la Spitalul de Psihiatrie Socola @ Banii i-au fost platiti unui brancardier de la acest spital, un personaj pe nume Vasile Ilioae care a fost condamnat deja pentru trafic de influenta @ Vatmanul s-a ales cu o pedeapsa de 1 an si 4 luni de inchisoare @ Pentru dovedirea acuzatiilor procurorii au realizat cu mandat o serie de interceptari telefonice @ Prezentam mai jos o parte din stenogramele discutiilor interceptate

Un vatman al Companiei de Transport Public din Iasi a fost condamnat la o pedeapsa de 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare deaoarece a platit unui brancardier suma de 2.000 euro pentru a-si angaja cumnata la Spitalul de Psihiatrie Socola. Vatmanul pe nume Mihiai Marin in varsta de 51 de ani a fost condamnat in baza unui acord de recunoastere a vinovatiei incheiat cu procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Vatmanul i-a dat banii unui brancardier pe nume Vasile Ilioae, care l-a contactat pe Marin si i-a spus ca-i poate angaja cumnata pentru suma de 2.000 euro. Sa mai precizam ca Ilioae a fost si arestat preventiv in anul 2016, in acest dosar. In cele din urma Ilioae fost condamnat pe 23 februarie 2017 la o pedeapsa de 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de influenta. Vatmanul a fost condamnat recent dupa cum s-a mai spus la 1 an si 4 luni cu suspendare pentru cumparare de influenta. ‘’Dupa cateva zile, inculpatul Marin Mihai a fost apelat de numarul utilizat de suspectul Ilioae Vasile, care i-a cerut sa se intalneasca in zona Spitalului Sf. Maria, mun. Iasi, locatie in care cei doi s-au intalnit si au discutat despre situatia personala a inculpatului si a cumnatei sale. Sub pretextul ca angajarea in Spitalul Socola nu se poate realiza decat in schimbul unei sume de bani, suspectul Ilioae Vasilei- a pretins inculpatului Marin Mihai suma de 2.000 de euro pentru a rezolva situatia cumnatei inculpatului’’, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Ilioae i-a spus lui Marin ca are relatii bune cu directorul din acea perioada a spitalului si astfel poate sa-i angajeze cumnata.

I-au dat banii de inmormantare

Procurorii au aflat de aceasta ‘’afacere’’ in urma unui denunt formulat chiar de femeia care urma sa fie angajata. Asta deoarece femeia trimisese brancardierului banii pe care mama sa ii stransese pentru inmormantare. Femeia a murit iar fiica sa a trebuit sa imprumute din alta parte niste bani pentru a-si inmormanta mama. ‘’Deoarece soacra inculpatului Marin Mihai a murit in cursul lunii decembrie 2015 si ii daduse incupatului banii economisiti pentru inmormantare in scopul angajarii ilicite a fiicei sale-martora N.P a imprumutat suma de 5.000 de lei pentru a suporta cheltuielile ocazionate de deces. Inculpatul Marin Mihai i-a povestit cumatrului sau- martorul A. V. ca i-a dat suspectului Ilioae Vasile suma de 10.000 lei (cca. 2000 euro) pentru angajarea frauduloasa a cumnatei sale la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, insa Ilioae Vasile nu a rezolvat situatia promisa’’, au mai aratat procurorii.

Ilioae nu a putut sa faca nici o angajare si i-a dus cu vorba aproape 2 ani. Fiind presat de familia care-i daduse banii acesta a returnat o parte din cei 2.000 euro.

Au picat pe interceptari

Pentru a dovedi acuzatiile procurorii ieseni au obtinut si mandate de interceptare a unor convorbiri telefonice. O astfel de convorbire a avut loc intre Marin si Ilioae pe data de 15.09.2016 si alta in data de 19.09.2016. In cadrul celor doua convorbiri telefonice Marin ii cere lui Ilioae sa-i dea banii inapoi deoarece nu a rezolvat cu angajarea cumnatei.

„Mihai Marin (M.M): – Alo!

Ilioae Vasile (I.V): – Buna ziua, domn’ Mihai!

MM: – Buna ziua!

IV: – Ce faceti? Tot in concediu?

MM: – Da! Tu?

IV: – Tot in concediu.

MM: – Ham…

IV: – Cum facem? Vin eu sau veniti dumneavoastra?

MM: – Hai ca vin eu acolo! In caz de nu dai, ma duc direct acolo!

IV: – Cum crezi…Alo! Alo! Alo! Unde va duceti iara? Am vorbit o data, gata!

MM: – Da’ pai daca… Daca nu dai, ma duc direct acolo!

IV: – Am vorbit o data, gata!

MM: – Ei, hai… Da’ cand sa vin?

IV: – La unu jumate, nu?

MM: – Eu la unu jumate sunt acolo!

IV: – Eu veneam mai repede cu motorul. In fine, cum vrei matale!

MM: – Daca nu, vina tu! Hai! Vina tu la unu jumate! Nu! Las ca vin eu mai bine! Las ca vin eu acolo, mai degraba, la unu jumate!

IV: – Uai, vin mai repede cu motorul eu! E cald, e frumos.

MM: – Si unde sa…? Unde vii tu?

IV: – Unde?! Acolo, la locul nostru.

MM: – Da’ eu…pana la unu jumate… Daca nu vii la unu jumate, ma duc direct acolo, ma duc.

IV: -Da, bre! Da!

MM: – Ia…Eu te-astept la unu jumate, ca sa nu mai fac eu alte probleme.”

Discutia din ziua de 19.09.2016, la ora 10: 36.

„IV: – Neata, sefu’!

MM: – Buna dimineata, Vasile!

IV: – Neata! Traiti!

MM: – Da’ ce faci, uai Vasile?

IV: – Bine! Is la munca, tata!

MM: – Da’ nu mai esti in concediu?

IV: -Am..am…Da’ nu v-am zis ca incep de azi?

MM: – Nu stiu, nu stiu! N-am fost atent! Uai, ce faci? Nu mai aduci bani? Asta ma omoara! Nu stiu…O zis ca pana pe 22 sa-i dam acelea cinci milioane!

 

IV: – Va sun intr-o ora! Da? Si vorbim ca nu pot sa vorbesc acuma.

 

MM: – Hai! Bine!

 

IV: – E jale!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.