Incredibil! Sefa infractoare de la Socola ”pedepsita” cu o majorare de salariu

1605

@ Condamnata definitiv de Curtea de Apel Iasi la 6 luni de inchisoare cu amanare pentru ca a luat bani de la un pacient, jurista Gina Grecianu a fost promovata pe functie de sef unde a obtinut recent si o majorare de salariu @ Asta in conditiile in care, deja castiga in jur de 5.500 lei pe luna

La Spitalul de Psihiatrie Socola , angajatii condamnati penal sunt promovati si obtin si majorari salariale iar cei cinstiti care-si fac datoria sunt marginalizati. Vorbim din nou despre Gina Grecianu, sefa serviciului administrativ al acestui spital si asta deoarece recent, aceasta a obtinut pe calea instantei o majorare salariala in conditiile in care a fost condamnata definitiv la 6 luni de inchisoare cu amanare si se afla in perioada de incercare (2 ani). Mai mut, si in conditiile in care castiga deja 5.500 lei pe luna, aceasta a dat in judecata Spitalul Socola pentru ca nu i-a majorat salariu la nivelul unui sef de serviciu iar in urma cu doua zile a castigat procesul. Interesant este ca in acest proces, acum sefa de serviciu administrativ Gina Grecianu, s-a judecat practic cu colegii sai de la serviciul juridic, care au reprezentat spitalul. Colegii sai au facut niste ”apararari” de parca se rugau sa piarda procesul. ”In sustinerea pozitiei sale procesuale, paratul (Spitalul Socola) a mentionat ca se afla in subordinea directa a Ministerului Sanatatii, ca este institutie publica finantata integral din venituri proprii, insa ordonatorul principal de credite a indicat in mod corect modalitatea de stabilire a salariilor, respectiv Anexa VIII, așa cum o arata și adresa din 25.09.2017 emisa de Ministerul Sanatatii”. Aceasta a fost marea ”aparare” facuta de juristii de la Socola care s-au judecat cu colega lor, Gina Grecianu, condamnata  penal. Sentinta nu precizeaza exact cu cat se va majora salariul acesteia vorbind doar de indicatori de calcul salariul de baza. ”Admite acţiunea. Obliga paratul sa stabileasca si sa plateasca reclamantei salariul de baza pentru funcţia de sef serviciu administrativ-tehnic in conformitate cu Anexa nr. VII art. 3 din Legea nr. 153/2017”, se arata in sentinta prin care Grecianu a obtinut majorarea salariala.

Aceasta este de fapt politica de cadre a lui Gabriel Oprisanu, managerul de la Socola. De cand a preluat conducerea spitalului, scandalurile se tin lant in aceasta unitate medicala.

A luat bani de la pacient

Deci in loc sa fie data afara din spital pentru ca a suferit o condamnare pentru o fapta savarsita in exercitarea atributiilor de serviciu, Gina Grecianu a fost promovata si iata ca a obtinut si o majorare de salariu. Dupa cum spuneam, pe 26 iunie Gina Grecianu a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel Iasi si asta deoarece a incasat ilegal bani de la apartinatorii unui pacient. Detalii despre fapta savarsita de Grecianu si sentinta instantei au fost publicate de Dezvaluirea.ro in articolul ”O infractoare face Legea la Spitalul Socola. Bolnav psihic inselat de noua sefa”, publicat in data de 19 iulie 2018. Fapta pentru care a fost condamnata a fost savarsita pe pe 19 iunie 2014 in curtea Spitalului Socola. „In incinta spitalului, partea vatamata s-a intalnit cu inculpata Grecianu Gina, consilier juridic al unitatii medicale se mentinand-o in eroare pe apartinatoarea pacientului, i-a incasat in mod nejustificat suma de 2.000 lei pentru servicii medicale acordate pacientului B.A. Pentru a crea aparenta de legalitate a sumei pretinse pe nedrept inculpata Grecianu Gina a emis chitanta 23/19/2014 in numele Asociatiei Socola, in cuprinsul careia a consemnat ca suma incasata reprezinta taxele aferente lunilor martie si aprilie”, au aratat procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi in actele de urmarire penala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.