O infractoare face legea la Spitalul Socola. Bolnav psihic inselat de noua „sefa”

7554

@ Prezentam in exclusivitate detalii din sentinta prin care jurista Gina Grecianu de la Spitalul Socola, in prezent sefa serviciului administrativ a fost condamnata la inchisoare cu suspendare @ Plangerea a fost depusa de rudele unui bolnav psihic, persoane care au fost inselate de jurista Grecianu @ Desi stia ca este urmarita penal pentru inselaciune si fals, actuala conducere de la Socola a promovat-o pe Grecianu pe functia de sef al serviciului administrativ

Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate detalii din sentinta prin care magistratii Curtii de Apel Iasi au condamnat-o pe jurista Spitalului Socola la o pedeapsa 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Astfel, plangerea penala a fost depusa in decembrie 2014 de o femeie, V.V. apartinatoarea unui pacient pe nume B.A. Femeia a depus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi, plangere penala impotriva Ginei Grecianu pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri. Asta deoarece Gina Grecianu a pus-o pe femeie sa plateasca spitalizarea rudei sale in conditiile in care acest lucru nu era necesar. Sa precizam pentru a intelege mai bine, ca in perioada 2012-2014, conducerea Spitalului Socola si alti angajati au infiintat Asociatia Socola pentru a colecta banii de la rudele bolnavilor. O astfel de metoda de a estorca rudele bolnavilor a fost aplicate si la Institutul de Cardiologie condus de Grigore Tinica.

S-au speriat de DNA dar Gina nu s-a oprit

Si aici, la Cardiologie, rudele bolnavilor operati de inima „cotizau” in conturile unei asociatii. Aceasta practica a incetat la ambele unitati medicale in momentul in care procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Iasi al DNA au ridicat documente de ambele unitati medicale. In cazul de fata, femeia inselata de „jurista” Grecianu apucase sa incheie un „contract de prestari servicii medicale”, contractul nr. 5304/2012 avand ca obiect „asigurarea de servicii medicale” pentru pacientul respectiv B.A. Conform acestui contract femeia trebuia sa achite 1.000 lei pe luna pentru serviciile medicale de care beneficia ruda sa. Din februarie 2014, Spitalul Socola nu a mai „taxat” rudele bolnavilor prin aceasta metoda. Nestiind acest lucru, femeia, ruda pacientului respectiv s-a prezentat pe 19 iunie 2014 la Spitalul Socola pentru a plati serviciile medicale stiind ca trebuie sa le achite conform contractului incheiat in anul 2012. Femeia s-a intalnit cu Gina Grecianu care nu i-a spus ca nu este nevoie sa mai achite serviciile medicale, „taxand-o” cu 2.000 lei. „In incinta spitalului, partea vatamata s-a intalnit cu inculpata Grecianu Gina, consilier juridic al unitatii medicale se mentinand-o in eroare pe apartinatoarea pacientului, i-a incasat in mod nejustificat suma de 2.000 lei pentru servicii medicale acordate pacientului B.A. Pentru a crea aparenta de legalitate a sumei pretinse pe nedrept inculpata Grecianu Gina a emis chitanta 23/19/2014 in numele Asociatiei Socola, in cuprinsul careia a consemnat ca suma incasata reprezinta taxele aferente lunilor martie si aprilie”, au constatat procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

In urma solicitarii procurorilor, conducerea Spitalului Socola a transmis Parchetului de pe langa Curtea de Apel prin adresa 7465/5.05.2017, in timpul urmaririi penale ca „pentru lunile martie-aprilie 2014 nu s-au incasat sume de bani cu titlu „coplata pacienti cu afectiuni cronice” si nu exista nici un document care sa „permita Asociatiei Socola sa incaseze bani in numele si pentru unitatea medicala”. La data de 7.05.2017 procurorii au decis clasarea cauzei pentru savarsirea infractiunii de inselaciune pe motivul ca Gina Grecianu s-a impacat cu femeia pe care a inselat-o. Urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri nu inceteaza odata cu impacarea partilor si de aceea procurorii au continuat urmarirea penala. La data de 8.05.2018 s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri iar la scurt timp Gina Grecianu a decis a incheie un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii.

Manager: „Nu mai este jurista este sefa la administrativ”

Acest acord a ajuns la Curtea de Apel Iasi pe data de 15.05.2018 fiind confirmat de judecatori la data de 28.06.2018 care, dupa cum s-a mai precizat au condamnat-o pe Gina Grecianu la o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare. De asemenea aceasta este obligata sa presteze timp de 30 de zile munca in folosul comunitatii la Spitalul de Recuperare sau la Directia de Aistenta Comunitara. Revoltator este ca desi se stia ca era urmarita penal si era si judecata pentru coruptie intr-un dosar in care a fost trimisa in judecata de DNA, Gina Grecianu a fost promovata intre timp pe functia de sef al serviciului administrativ si tehnic de la Spitalului Socola. „Nu mai este jurista de doi ani acum este sefa a serviciului administrativ. Condamnarea nu-i interzice sa lucreze mai departe in spital. Sa stiti ca face o treaba foarte buna”, a spus Gabriel Oprisanu, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola.

Reamintim ca in anul 2015, Gina Grecianu a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu in dosarul in care fostul manager Lucian Burlea a fost condamnat pentru angajarea fictiva a unei persoane plecate la munca in strainatate. In acest dosar instrumentat de DNA Iasi, Gina Grecianu a fost achitata.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.