Primar trimis in judecata pentru ca si-a batjocorit subordonatii. Are deja o condamnare

3292
Ioan Murarescu si Primaria Ruginoasa
Ioan Murarescu si Primaria Ruginoasa

@ Ioan Murarescu, fostul primar al comunei Ruginoasa a fost trimis in judecata de procurori pentru infractiunea de abuz in serviciu @ Asta deoarece Murarescu a taiat abuziv salariile unor angajati ai Primariei Ruginoasa @ Murarescu are deja o condamnare penala

Ioan Murarescu fostul primar al comunei Ruginoasa a fost trimis in judecata de procurorii pascaneni pentru mai multe infractiuni de abuz in serviciu (vezi aici). Victimele acestor abuzuri sunt chiar angajati ai Primariei Ruginoasa si anume Dumitru D. Agapi,Ioan Butnaru, Gheorghe Murariu, Viorel Cotovanu si Dumitru Agapi. Ioan Murarescu a fost  primar in anul 2004 dar faptele pentru care este acuzat au fost savarsite in anul 2015 cand a revenit la conducerea Primariei Ruginoasa pe functia de viceprimar. Astfel, din pozitia de viceprimar Murarescu avea  in subordinea si serviciul de gospodarire comunala al comunei, serviciu la care erau angajate cele 5 persoane pe care le-am enumerat anterior. Desi acestia se  prezentau tot timpul la program si isi faceau datoria Murarescu le-a diminuat abuziv salariile. Murarescu facea acest lucru prin modificarea condicilor de prezenta, taindu-le zile de lucru. Din acest motiv a fost trimis in judecata si pentru infractiunile de fals intelectual si uz de fals.

Procesul in care Ioan Murarescu este judecat pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals va incepe la Judecatoria Pascani pe data de 15 iulie.

 

Este recidivist, are deja o condamnare

Putem spune ca Ioan Murarescu se afla intr-o situatie extrem de delicata care i-i pune in pericol libertatea. Asta deoarece are deja o condamnare la inchisoare cu suspendare iar in cazul in care va fi condamnat  si pentru abuz, fals si uz de fals sunt sanse destul de mari ca judecatorii sa nu mai fie dispusi sa aplice o pedeapsa la fel de blanda. Ioan Murarescu a fost condamnat pentru ultraj in  data de 11.12.2019 la Judecatoria Pascani (vezi aici). Asta deoarece in data de 2.05.2018 pe cand era consilier local la Ruginoasa a declansat un scandal monstru la primarie incepand sa urle la niste functionari. A fost chemata Politia. Murarescu i-a amenintat de politisti. Pe unul dintre ei l-a amenintat cu moartea.” Ce mă legitimezi tu pe mine, măi țigane?. Nu-ți dau buletinul niciodată, te omor și te dezbrac de haine!’’, i-a spus unuia dintre politisti dupa care s-a repezit cu mainile spre un alt politist amenintand ca il omoara. Murarescu a fost condamnat la o pedeapsa de  9 luni cu suspendare pentru ultraj. Sa reamintim ca Ioan Murarescu a castigat alegererile pentru functia de primar la Ruginoasa  in anul 2004 din partea PSD dar dupa trei luni si-a dat demisia. Culmea, se zvoneste ca acesta vrea sa candizeze din nou pentru functia de primar al comunei.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.