ANAF a prins pestele mare la Iasi. Presedintele Schalke 04 a dosit 3,5 milioane euro

4453

@ Compania Orgapic SRL detinuta de Clemens Tönnies, patron al clubului de fotbal german Schalke 04 a fost verificata de Fiscul iesean @ In urma controlului compania, care exploateaza in judetul Iasi cateva mii de hectare de teren a fost obligata sa achite impozite suplimentare @ Firma a contestat in justitie procesul verbal de control

Unul dintre miliardarii Europei, Clemens Tönnies,  patronul celebrului club de fotbal Schalke 04 este in razboi cu Fiscul iesean. Asta deoarece inspectorii ieseni de la Directia Regionala de Finante au verificat compania Orgapic detinuta la Iasi de afaceristul german iar in urma verificarilor societatea a fost obligata sa achite impozite suplimentare catre bugetul de stat. Mai mult decat atat, suma reprezentand ”venituri” pentru care Fiscul a stabilit impozite suplimentare este destul de mare 16,5 milioane lei suma la care s-a calculat  un impozit pe profit suplimentar in valoare de 154.134 lei. „Din verificarile efectuate asupra documentelor financiar contabile puse la dispozitie respectiv a modului de inregistrare a in contabilitate a veniturilor si cheltuielilor care au stat la baza stabilirii profitului impozabil si a impozitului pe profit echipa de inspectie fiscala a stabilit o diferenta de baza impozabila in suma de 16.430.025 lei din care s-a dedus pierderea fiscala de recuperat in suma totala de 15.466.688 lei si respectiv un impozit pe profit suplimentar in suma de 154.134 lei”, se arata in raportul intocmit de Fisc.

In ceea ce priveste TVA  suma pe care Orgapic trebuie sa o achite suplimentar este de 4.986 lei. De asemenea Fiscul a amendat compania cu 12.000 lei pentru neregulile descoperite. Firma a platit deja jumatate din valoarea amenzii.

Afaceri uriase in agricultura

Orgapic SRL este doar una din companiile detinute de  Clemens Tönnies si este inregistrata la Iasi intr-un imobil din Pacurari. Societatea  face afaceri in agricultura exploatand cateva mii de hectare de teren in judetul Iasi. Asociatii Orgapic SRL sunt  Clemens Tönnies,  Agro Solum SRL (inregistrata la aceiasi adresa ca si Orgapic) si o companie germana controlata de acelasi afacerisit, denumita Tonnies Anlage-und Vermogensverwaltung GMBH.  Procesul prin care Orgapic contesta raportul intocmit de ANAF a inceput la Tribunalul Iasi in data de 6.12.2018 si a ajuns in faza in care s-a finalizat efectuarea unei expertize de specialitate. Inca nu a fost pronuntata o sentinta in acest dosar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.