Antifrauda a descins din nou la Gip Est. Patronul a plecat cu o sumă uriașă din casierie

2053
Doru Marin-Gip Est
Doru Marin-Gip Est

@ De această dată, societatea de pază Gip Est a fost controlată de Direcția Generală Antifraudă Fiscală care a constatat că patronul Doru Marin a scos ilegal din casieria societatii suma de 166.596 lei @ Anterior, Gip Est a fost verificată de Direcția Generala de Control Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii care a constatat că firma Gip Est trebuie sa returneze statului fonduri europene de 3.188.112,48 lei alocate pentru amenajarea unei ferme piscicole in Delt Dunării

Firma de pază Gip Est SRL patronată de Doru Marin are din nou probleme cu Antifrauda. De această dată firm Gip Est a fost verificata de Directia Antifraudă din cadrul ANAF. Anterior firma a fost prinsă in of-side de Direcția Generala de Control Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii. Revenind, Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF a efectuat un control la firma Gip Est pe data de 21 iulie 2021. A fost verificat Registrul de Casă, ocazie cu care s-a constatat că Doru Marin a încasat printr-o dispozitie de plata din casierie suma de 166.596 lei incalcand astfel prevederile Legii nr.70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar. Pentru acestă abatere firma a fost sanctionata cu amendă in valoare de 15.659 lei. Patronul Doru Marin a motivat ca a avut nevoie de acești bani pentru a cumpăra nutreț pentru firma piscicolă pe care SC Gip Est SRL o deține la Chilia Veche in Delta Dunării.

Antifrauda si la fondurile europene

Dupa cum am aratat mai sus firma Gip Est a fost prinsa in of-side si in urma unui control efectuat de Direcția Generala de Control Antifraudă și Inspecții din cadrul Ministerului Agriculturii. Asta deoarece Gip Est a implementat un proiectul european in valoare de 14.335.591,55 lei finantat prin Fondul European pentru Pescuit (FEP). Banii au fost folositi pentru amenajarea fermei de la Chilia Veche. In urma controlului s-a stabilit ca firma Gip Est trebuie să returneze statului fonduri europene de 3.188.112,48 lei. Asta deoarece, o parte din lucrarile de amanejare a fermei au fost subcontractate de antreprenorul general firma Conest desi acest lucru era interzis prin procedurile de implementare. Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Antifrauda la firma Gip Est: 32 miliarde cheltuite ilegal prin Conest pentru un resort din Deltă’’, publicat in data de 15 aprilie 2021.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.