Escrocul cu magazinele LaDoiPasi se da falit. Justitia i-a preluat afacerea

6193

@ Daniel Ionita cel care este este proprietar peste un numar de 6 magazine sub franciza LaDoiPasi din municipiul Iasi si-a declarat insolventa @ Tribunalul Sindic i-a aprobat cererea iar un alt creditor care si-a facut deja aparitia este OTP Bank

Probabil ca in cazul acestui personaj s-a produs inevitabilul. In cursul zilei de ieri, Daniel Costantin Ionita cel al carei firma administra in municipiul Iasi un numar de 6 magazine „LaDoiPasi” (franciza Metro) si-a cerut insolventa. Spunem ca s-a produs inevitabilul deoarece in editia din data de 31 ianuarie 2018 in articolul cu titlul „Patronul magazinelor „La Doi Pasi urmarit pentru o teapa de zeci de miliarde. Dosar penal pentru inselaciune” am aratat ca Ionita si-a tepuit cu vreo 26 miliard lei vechi niste fini si niste cumatri care i-au imprumutat bani. In dosarul 453/99/2018, magistratii ieseni de la Tribunalul Sindic au aprobat intrarea in insolventa a firmei L&D Marketing SRL, societatea care administra magazinele din franciza LaDoiPasi. Deja un mare creditor si-a facut aparitia dupa aceasta sentinta. OTP Bank a anuntat deja ca se inscrie la masa credala iar suma pe care o revendica este de ordinul sutelor de mii de euro. Judecatorii au aprobat cererea de intrare in insolventa si au si desemnat ca si administrator judiciar provizoriu firma de practicieni in insolventa Management Reorganizare Lichidare Iasi a lui Corneliu Mititelu. „Stabileste In sarcina debitoarei obligatia de a pune la dispozitia administratorului judiciar toate documentele informatiile cerute cu privire la activitatea si averea debitoarei, precum si lista cuprinzand platile efectuate In ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii si transferurilor patrimoniale efectuate In cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. In temeiul art. 101 alin.1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Dispune ca administratorul judiciar sa efectueze in termen de 60 de zile de la data deschiderii procedurii, inventarierea bunurilor din averea debitoarei, luand masuri pentru indeplinirea, acolo unde este cazul, a formalitatilor de publicitate prevazute de art. 101 alin.2 din Legea nr. 85/2014”, se arata in sentinta judecatoreasca. Sa precizam ca in judetul Iasi sunt 53 de magazine sub franciza LaDoiPasi iar Ionita administra un numar de 6 magazine din municipiul Iasi. De asemenea, pe 29 ianuarie si cealalta firma controlata de Ionita si anume General Distribution & Trade SRL si-a cerut insolventa dar in cazul acesteia nu a fost pronuntata inca o sentinta.

Cumatrii au inceput deja sa-l execute

In articolul publicat in editia anterioare am aratat ca Ionita s-a dat pe langa familia Stanescu din Lunca Cetatuii pentru a-i stoarce de bani pe membrii acesteia. Ionita le-a botezat copiii si i-a cununat pacalindu-i sa-si amaneteze aurul pentru a-l imprumuta cu bani. Familia Stanescu l-a dat in judecata pe Ionita pentru a recupera suma de 26 miliarde lei vechi.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.