Patronul magazinelor „La Doi Pasi” urmarit pentru o teapa de zeci de miliarde. Dosar penal pentru inselaciune

17331
Daniel Constantin Ionita
Daniel Constantin Ionita

@ In ultimul an Daniel Constantin Ionita s-a imprumutat in nestire, cel putin 26 miliarde lei vechi @ S-a imprumutat de la cumatrii si finii sai, membri ai familiei Stanescu care si-au amanetat tot aurul pentru a-l imprumuta pe cumatrul si in acelasi timp nasul lor care, in final le-a tras o mare teapa @ Familia Stanescu s-a adresat justitiei pentru a recupera banii si deja a obtinut o sentinta care permite executarea silita a firmei L&D Marketing cea care administreaza in municipiul Iasi, un numar de 6 magazine La Doi Pasi, preluate in franciza de la Metro @ In fotografia pe care o prezentam, Ionita apare cu o salba de aur la gat, bijuterie imprumutata pentru poza, de la cumatrii sai

Zile grele pentru patronul unor magazine aflate sub franciza La Doi Pasi din municipiul Iasi.Mentionam
ca marca LaDoiPasi apartine Metro Cash&Carry iar cel despre care vorbim este afaceristul Daniel Constantin Ionita care este executat silit chiar de cumatrii si finii sai si asta deoarece nu a restituit conform intelegerilor, banii imprumutati de la acestia. Acesta detine in municipiul Iasi un numar de 6 magazine sub aceasta franciza. Cei care l-au imprumutat cu bani pe Ionita sunt membrii familiei Stanescu de la Zanea, mai exeact nepotii cunoscutului bulisaba Colea Stanescu cel care a raposat in urma cu doi ani. Ionita s-a lansat in urma cu circa un an in afaceri imobiliare si de aceea avea nevoie de credit sa-si ridice blocurile, intr-o zona limitrofa a municipiului Iasi. Intr-o anumita imprejurare i-a cunoscut pe nepotii fostului bulibasa despre care aflase ca detin o cantitate insemnata de aur. A inceput sa intre pe sub pielea lor botezandu-le copiii si cununand in acelasi timp doi membri ai familiei Stanescu. Dupa aceea, nepotii fostului bulibasa si-au dat seama ca le-a botezat si i-a cununat pentru a-i pacali. Dupa ce relatia s-a mai cimentat, Ionita a prins curaj si a inceput sa le ceara banii, sustinand ca are nevoie de lichiditati sa-si finalizeze investitiile in imobiliare pe care tocmai de demarase. In aceste conditii l-au rugat pe Dragos Colea Stanescu sa amaneteze o parte din aurul familiei pentru a-i imprumuta banii de care avea nevoie. „Tot timpul ne spunea ca intra in CIP (Centrala Incidentelor de Plati – nr) si ne-a rugat sa-l imprumutam cu bani. Ne spunea ca el este credincios ca este om cu frica lui Dumnezeu si noi l-am crezut. M-am dus la o casa de amanet, am lasat o parte din aurul familiei si am luat 4 miliarde i-am dat lui cumatru’. Ne-a spus ca ne va da banii inapoi. La inceput ne-a dat niste bani in transe de 2.000 lei dupa care s-a oprit”, ne-a povestit Dragos Colea Stanescu.

Stanestii au probe

Familia Stanescu a aratat si in fata judecatorilor de la Judecatoria si de la Tribunal ca Ionita le datoreaza nici mai mult nici mai putin decat 26 miliarde lei vechi. Jurnalistii Dezvaluirea.ro au stat de vorba cu reprezentantii familiei Stanescu, cei care l-au creditat in ultimul an pe Ionita. Membrii familiei Stanescu ne-au prezentat suficiente probe care atesta faptul ca l-au creditat cu uriasele sume de bani pe patronul „La Doi Pasi”. Pe langa contractele de imprumut si alte documente , membrii familiei Stanescu ne-au prezentat si filmulete video realizate cu telefonul, clipuri realizate in interiorul caselor de amanet in care se vede ca acestia lasa aurul si obtin banii pe care-i dau ulterior lui Ionita. Aceste probe le vom prezenta in editiile viitoare ale Dezvaluirea.ro.

Excrocherie cu nunta si botez

Acum, membrii familiei Stanescu realizeaza ca Ionita a premeditat aceasta excrocherie uriasa. Pentru a-i convinge sa-l imprumute in continuare cu bani, Ionita le-a botezat copiii celor care l-au creditat. In total in ultimul an a botezat 5 copii ai familiei Stanescu din Zanea. Copiii au fost increstinati la Biserica Sfantul Sava din Iasi, dupa cum reiese si din certificatele de botez care ne-au fost aratate de Colea Stanescu (nepotul). „La numai cateva zile dupa botezul de la Biserica Sfantul Sava, botez care a avut loc pe data de 27.04.2018, domnul Ionita ne-a cerut iar bani. I-am dat si de aceasta data, am amanetat o alta cantitate de aur si l-am imprumutat si de aceasta data. I-am mai dat dupa aceea vreo 5 miliarde. Avem documente. Ne-a garantat cu niste bilete la ordin care nu ne-au ajutat deloc sa ne recuperam banii. Dupa aceea ne-a spus ca ne va lua ca asociati la proiectul imobiliar pe care-l are in derulare. Nu s-a tinut de cuvant si nici nu ne-a mai dat banii inapoi”, a mai aratat Dragos Colea Stanescu.

O nunta si inca un botez, alti bani

Intre timp Ionita s-a mai imprumutat in transe cu sume considerabile de la familia Stanescu care deja incepuse sa aiba suspiciuni mari cu privire la onestitatea lui Ionita. Afaceristul a simtit si s-a angajat sa cunune doi membri ai familiei Stanescu si le-a mai botezat un copil. Evenimentul a avut loc pe 16 august iar cadoul de nunta a lui Ionescu a fost o calatorie in Israel. Pe tot parcursul acestei calatorii Ionita a incercat sa-i convinga pe finii sai sa mai scoate niste aur pe care sa-l amaneteze, sa-i mai imprumute astfel niste bani. „I-am dat ultimii bani vreo 2,5 miliarde lei vechi pe 25 septembrie 2018 sub promisiunea ca vom deveni asociati in proiectul imobiliar pe care-l are in derulare. De atunci insa nu ne-a mai raspuns la telefon. Am deschis deja procese in justitie sa ne recuperam banii. Deja avem o sentinta favorabila. Am depus si o plangere penala pentru inselaciune”, a mai spus Colea Stanescu.

„La Doi Pasi” in executare silita

Familia Stanescu a inregistrat zilele trecute la Tribunalul Iasi dosarul cu nr. 277/99/2019 avand ca obiect ”pretentii restituire imprumut”. In plus, creditorii lui Ionita au obtinut deja la Judecatoria Iasi o sentinta care le permite executarea silita a firmei L&D Marketing SRL firma care administreaza magazinele „La Doi Pasi” preluate de Ionita in franciza. Aceasta decizie s-a dat in dosarul 32.994/245/2018. In procesele deschise apar ca si creditori Stanescu Dragos Colea si Stanescu Colea (doi nepoti ai fostului bulibasa) iar debitori sunt Daniel Costantin Ionita si L&D Marketing SRL.

Ionita nu raspunde

L-am sunat insistent pe telefonul mobil pe Ionita pentru a obtine de la acesta un punct de vedere. In cele din urma dupa mai multe apeluri ne-a rugat sa-i trimitem un mesaj. L-am rugat prin sms sa-si exprime punctul de vedere vis a vis de intreaga situatie. Nu a raspuns.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.