Jaf la o casa de amanet din Iasi. A disparut dupa ce a furat 30.000 euro

2771

@ Patronii Casei de Amanet Corelia din cartierul Cantemir au constatat ca au fost inselati chiar de o fosta angajata @ Valoarea pagubei se ridica la 129.197 lei, reprezentand bani luati din casierie si bijuterii din aur

Jaful a fost descoperit chiar de patronii Casei de Amanet Corelia din cartierul Cantemir, municipiul Iasi care au constatat cu stupoare ca intr-o zi o angajata a venit la serviciu dis-de-dimineata dupa care s-a facut nevazuta dupa numai cateva minute. Cum era si de asteptat atitudinea angajatei pe nume Marieta Berigoi a trezit unele suspiciuni care de altfel s-au si confirmat. Femeia delapidase casa de amanet si de aceea s-a facut nevazuta. Prejudiciul adus Corelia IFN este unul semnificativ, nici mai mult nici mai putin decat 129.197 lei. De altfel, recent procurorii ieseni au trimis-o in judecata pe Marieta Berigoi iar zilele trecute au fost audiati o serie de martori indicati de procurori pentru dovedirea acuzatiilor de delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata. „In perioada septembrie 2010- 4 mai 2011 inculpata Berigoi Marieta in exercitarea atributiilor de serviciu de gestionar operator calculator in baza aceleiasi rezolutii infractionale si-a insusit din gestiune in interes personal bani si bijuterii”, au aratat procurorii ieseni in rechizitoriul prin care au trimis-o in judecata pe Marieta Berigoi.
Anchetatori au aratat ca pentru a ascunde frauda femeia a falsificat contracte de imprumut in numele unor persoane ale caror date personale le avea deja in baza de date. Din prejudiciul total de 129.197 lei, suma de 14.829 lei reprezinta bani luati din casierie dar care au fost returnati in timpul anchetei. Diferenta este reprezentata de bunuri (bijuterii) care au disparut desi se aflau in custodia casei de amanet.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.