Firmele magnatului Prisecaru vizate de un nou dosar al DNA. Primul s-a lăsat cu ani grei de pușcărie

1706
Tereza si Ioan Prisecaru
Tereza si Ioan Prisecaru

@ DNA vrea să afle cum de au acceptat reprezentanții Registrului Comerțului să radieze firma  Tess Industrie SRL,  fosta Tess Conex în condițiile în care nu avea încheiete socotelile cu statul român @ Amintim faptul că firma din grupul magnatului Ioan Prisecaru a fost radiată în timpul unui control al Fiscului @ Conform procedurilor administratorii firmelor care solicita radierea trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care-și asumă ca nu au datorii la stat

După publicarea articolului din data de 30 martie a.c în care am arărat că cea mai mare firmă din grupul Conex, patronat de Ioan și Tereza Prisecaru și anume Tess Industrie SRL a fost radiată recent în timpul unui control al Fiscului, DNA Iași a demarat unele verificări. Asta deoarece există suspiciuni că s-a încălcat legislația societăților comerciale. Conform procedurilor administratorii firmelor care solicita radierea trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care-și asumă că și-au încheiat socotelile fiscale. Mai mult decât atât, Oficiul Registrului Comerțului este obligat să notifice Fiscul cu privire la cererea de radiere. La rândul său Fiscul are obligația să se opună radierii dacă are motive temeinice. Firma Tess Industrie a făcut obiectul unor verificări la ’’dosarul prețurilor de transfer’’, adică la tranzacțiile dintre societățile din grup, la sfârșitul anului 2021. Suspiciunile unor s-au adeverit iar societatea a fost notificată în luna iulie 2022 că va fi supusă unui control de fond. Până când a fost demarat controlul de fond firma a fost radită.

Al doilea dosar pentru familia Priecaru

Acesta ar fi al doilea dosar în care DNA vizează firmele lui Prisecaru. Amintim că Tereza Prisecaru a fost condamnată definitiv pe 16 ianuarie 2018 la 5 ani de închisoare de Curtea de Apel București, pentru infractiuni de coruptie săvârsite prin intermediul Tess Industrie care pe atunci se numea Tess Conex. Tereza Prisecaru era administrator al Tess Conex și în această calitate, în perioada 2003-2005 a încheiat ilegal contracte în valoare de 4,5 milioane euro cu Nuclearelectrica. Tereza Prisecaru și 4 complici printre care și șefi de la Niclearelectrica au fost trimiși în judecată in anul 2010. Tereza Prisecaru a fost condamnata la 5 ani de inchisoare dar a stat dupa gratii numai un an. Prejudiciul în valoare de 13.493.080 lei a fost achitat de Tess Industrie în timp ce Tereza Prisecaru era în inchisoare. Reprezentantii grupului Conex au refuzat sa ne prezinte un punct de vedere.

Cea mai mare firmă din grupul Conex a dispărut subit. Fiscul era pe urmele magnatului Prisecaru

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.