Cea mai mare firmă din grupul Conex a dispărut subit. Fiscul era pe urmele magnatului Prisecaru

2020
Ioan Prisecaru
Ioan Prisecaru

@ Cea mai mare și mai veche firmă din grupul de societăți patronate de Tereza și Ioan Prisăcaru a fost radiată brusc în timpul unui control al Fiscului @ Imediat ce reprezentanții Fiscului au avut unele suspiciuni privind unele nereguli in contabilitatea firmei Tess Industrie SRL și au demarat actele de control, familia Prisecaru a și început procedurile de radiere iar într-un timp foarte scurt firma a dispărut @ Fiscul nu mai poate face control la o firmă radiată, nu mai poate sancționa eventuale nereguli @ Anterior pentru ilegalitățile făcute cu firma Tess Industrie, Tereza Prisecaru a făcut un an de pușcărie după ce a fost trimisă în judecata de DNA

Societatea prin intermediul căreia familia de afaceriști, Maria și Tereza Prisecaru au făcut ilegalități de aproape 5 milioane de euro a fost radiată brusc în timpul unui nou control al Fiscului ieșean. Este vorba despre compania Tess Industrie SRL (Tess Conex în dosarul de corupție cu prejudiciul de 3 milioane de euro). Firma a fost radiată pe 22 octombrie 2022 la numai 5 zile după depunerea cererii în Registrul Comerțului. Asta în condițiile  în care această societate era cea mai mare și cea mai veche din grupul de firme, ani la rând a avut sute de angajați, cifră de afaceri de milioane de euro anual, fiind înființată înca din anul 1993. Societatea a fost radiată brusc dupa ce inspectorii Fiscului au demarat un control la Tess Industrie. Având suspiciunea unor nereguli, la ‘’dosarul prețurilor de transfer’’, adică la tranzacțiile dintre societățile din grup, la sfârșitul anului 2021 până la începutul lui 2022  Fiscul a demarat un control inopinat la Tess Industrie. Suspiciunile s-au adeverit iar societatea a fost notificată în luna iulie 2022 că va fi supusă unui control de fond. Inspectorii Fiscului au lungit aiurea termenul de control și au dat timp familiei Prisecaru să radieze firma. Contactat telefonic Ioan Prisecaru a spus ca nu stie despre ce este vorba fiind doar asociat al firmei.  ’’Eu nu m-am ocupat de aceasta firma. Știu ca a fost radiată. Adminstrator al firmei a fost un angajat de-al meu. O sa va contacteze dumnealui sa va explice’’, a spus Ioan Prisecaru. Angajatul la care s-a referit Ioan Prisecaru se numește Octav Luca. Acesta a fost administrator al firmei doar in ultimii doi ani. ‘’Da, s-a făcut un control dar noi între timp am radiat societatea. Noi considerăm că n-am făcut nicio ilegalitate’’, a spus Octav Luca.

Acum firma fiind radiată, o eventuală fraudă nu mai poate fi imputată de Fisc.

Tereza Prisecaru a facut pușcărie din cauza acestei firme

Să reamintim că Tereza Prisecaru a fost condamnată definitiv pe 16 ianuarie 2018 la 5 ani de închisoare de Curtea de Apel București, pentru infractiuni de coruptie săvârsite prin intermediul Tess Industrie care pe atunci se numea Tess Conex. Tereza Prisecaru era administrator al Tess Conex și în această calitate, în perioada 2003-2005 a încheiat ilegal contracte în valoare de 4,5 milioane euro cu Nuclearelectrica. Tereza Prisecaru și 4 complici printre care și șefi de la Niclearelectrica au fost trimiși în judecată in anul 2010 (vezi aici) iar sentinta definitiva s-a dat în 2018 (vezi aici). Tereza Prisecaru a fost condamnata la 5 ani de inchisoare dar a stat dupa gratii numai un an. Prejudiciul în valoare de 13.493.080 lei a fost achitat de Tess Industrie în timp ce Tereza Prisecaru era în inchisoare. Problema este ca sentinta prevedea ca prejudiciul să fie achitat de inculpați în solidar cu Tess Industrie. A recuperat Tess Industrie banii de la ceilalți inculpați sau acesta a fost un alt motiv pentru care a fost radiata la urgenta?

Puscarie la ”oferta” pentru sotia magnatului Prisecaru: 5 ani intr-unul singur. Cerere de liberare

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.