Afaceristul acuzat de tentativă de omor după un accident rutier a scăpat de proces. Ce s-a întâmplat? (EXCLUSIV)

500
Sala de judecata
Sala de judecata

@ Afaceristul acuzat de tentativă de omor după un accident rutier a scăpat de proces @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis apelurile formulate în acest dosar @ Astfel, magistraţii au constatat încetarea procesului penal în cazul lui Maricel Dumitru Stan

 

Afaceristul acuzat de tentativă de omor după un accident rutier a scăpat de proces. Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis ieri apelurile formulate în acest dosar. Aşadar, magistraţii au constatat încetarea procesului penal în cazul lui Maricel Dumitru Stan.

„Instanţa admite apelurile formulate. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi tentativă de omor, ca urmare a intervenirii decesului inculpatului la data de 28 septembrie 2022”, au afirmat judecătorii ieşeni. Iniţial, Stan a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de închisoare de către Tribunalul Iaşi.

 

Afacerist ieşean, acuzat de tentativă de omor după un accident rutier

 

Amintim că, în urmă cu câteva luni, afaceristul de 56 de ani acuzat de comiterea unui accident in zona Copou a fost trimis in fata instantei pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului si a altor substante si tentativa de omor.

Anchetatorii ieseni au mentionat ca, în seara zilei de 22 iulie 2019, în jurul orei 19:00, barbatul care avea mai multe sali de jocuri de noroc a condus un bolid Mercedes pe Aleea Sadoveanu, dinspre Rond Agronomie, catre localitatea Breazu. În dreptul Muzeului „Mihail Sadoveanu”, într-o curba la stânga, acesta ar fi pierdut controlul asupra directiei de mers, a patruns pe trotuar, a intrat în coliziune si a dislocat un stâlp din beton si un indicator rutier, acrosând si persoana vatamata minora C.J.M., cauzându-i leziuni, potrivit procurorilor.

 

Maricel Stan, băut la volan

 

Oamenii legii au constatat ca Maricel Stan era baut. La scurt timp de la accident, in vehicul au fost gasite pastile si o sticla de whiskey. Procurorii au sustinut ca numai un miracol a facut ca accidentul rutier sa nu aiba un rezultat cu mult mai grav.

„Din fericire, pe acel trotuar, la ora respectiva, nu se mai afla nimeni, in afara de partea vatamata minora. Iar minorul a scapat deoarece a avut prezenta de spirit sa se fereasca si sa se ghemuiasca in momentul producerii impactului. Inculpatul, prin nerespectarea celor mai elementare reguli rutiere, a transformat autoturismul intr-o arma a crimei. De asemenea, inculpatul a avut o atitudine indiferenta fata de posibilitatea producerii unui eventual accident rutier”, au afirmat reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Conform acestora, la audieri, individul ar fi incercat sa isi sustina nevinovatia. Insa oamenii legii au constatat ca acesta consumase bauturi alcoolice si luase si benzodiazepine, in contextul in care medicul l-ar fi avertizat ca nu are voie sa sofeze daca ia aceasta substanta.

Amintim ca, in martie 2018, un alt sofer din Iasi a fost condamnat la 19 ani si opt luni de puscarie, în premiera, pentru omor si tentativa la omor calificat, în urma unui accident rutier mortal. Pedeapsa i-a fost aplicata lui Claudiu Marian Pasnicu, soferul acuzat de producerea accidentului mortal din zona Podu Ros, de pe 4 februarie 2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.