Astazi s-au dat primele semnături pentru noul Institut de Boli Cardiovasculare de la Iași. Va fi la Miroslava

661
semnare protocol Institut de Boli Cardiovasculare-3
semnare protocol Institut de Boli Cardiovasculare-3

@ Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, presedintele Consiliului Judetean Iasi- Costel Alexe, primarul Miroslavei- Dan Niță, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi- Grigore Tinica si primarul Iasului au semnat astazi in Sala Verde a Prefecturii protocolul de colaborare pentru construirea noului Institut de Boli Cardiovasculare de la Iași @ Noul spital va fi ridicat in comuna Miroslava

La semnarea acestui protocol de colaborare alaturi de  Ministrul Sanatatii Nelu Tataru, presedintele Consiliului Judetean Iasi- Costel Alexe, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi- Grigore Tinica si primarul Iasului au semnat a participat si primarul Dan Niță deoarece noul spital va fi construit la Miroslava. ”Astazi in prezenta domnului ministru Nelu Tataru, semnam acest protocol de asociere care sa ramana dovada ca Guvernul Romaniei sprijina construirea acestui Institut in judetul Iasi. In aceasta saptamana in urma unor discutii care au avut loc la Bucuresti intre conducerea Ministerului Fondurilor Europene, ministrul Sanatatii Nelu Tataru, si ministrul Finantelor Florin Cîțu s-a decis ca acest obiectiv sa faca parte din proiectele care vor fi finantate din fondurile europene alocate in cadrul  Planului Național de Relansare și Reziliență. Insitutul de Boli Cardiovasculare va deservi o populatie de 5,5 milioane locuitori”, a spus Costel Alexe, presedintele Consiului Judetean Iasi.

Tinică: ”Este o zi frumoasa pentru noi”

De asemenea, Grigore Tinica a adaugat ca noul institut va deservi o treime din populatia țării.  „Desi este ceață afara este o zi frumoasa pentru noi deoarece semnam acest protocol de asociere. O noua speranta in edificarea unui institut regional de medicina cardiovasculara la Iasi dat fiind faptul ca cetatenii acestei zone a țării, o treime din locuitorii României sunt privati de accesul nelimitat la servicii medicale de inalta performanta de medicina cardiovasculara”, a spus Grigore Tinica.

Investitia este estimata la cel putin 300 milioane euro. Primarul Miroslavei, Dan Nita a spus de asemenea ca se bucura ca noul spital se va  construi la Miroslava si va sprijini in continuare proiectul.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.