Adomniței, soț de judecătoare acuză implicarea SRI in condamnarea sa. ‘’Justiția a murit’’

1498
Cristian Adomnitei
Cristian Adomnitei

@ Cristian Adomniței, fost președinte al Consiliului Județean Iași și soț al judecătoarei Sabina Adomniței, ambii nași de cununie ai Andei Ciocîntă, vicepreședinte al Curții de Apel Iași, acuză implicarea Serviciului Român de Informații în condamnarea sa la închisoare @ ‘’ Justiția a murit, 5 ani v-am respectat independența. Ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție’’, a scris Cristian Adomniței pe pagina sa de Facebook @ În urmă cu doua zile Cristian Adomniței a fost

Acuzații grave aduse Justiției de Cristian Adomniței fostul președinte al Consiliului Județean Iași, după ce a fost condamnat in urma cu doua zile de Tribunalul Iași la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de inchisoare cu suspendare in Dosarul Albumul. Pe pagina sa de Facebook, Cristian Adomniței a postat un text in care arata ca a fost condamnat in urma implicarii Serviciului Roman de Informatii in dosarul sau, interventie pe care o numeste ‘’bocanc securist’’. ‘’Cronica unei morți așteptate: după o lungă și grea suferință, justiția a murit, 5 ani v-am respectat independența… A fost evidentă lipsa dumneavoastră de curiozitate cu privire la vinovăția sau nevinovatia mea’’, a scris Cristian Adomniței.

Acesta își bazeaza acuzațiile pe faptul că judecătorul care l-a condamnat a acceptat numai ‘’probele trunchiate ale SRI’’ si pe faptul ca judecatorul i-a respins si proba testului poligraf pe care a cerut-o insistent prin intermediul avocatilor sai. ‘’ A fost evidentă toleranța dumneavoastră față de implicarea SRI in dosarul meu, încă de la momentul în care ați precizat că vă veți pronunța odată cu fondul asupra cererii avocaților de a exclude interceptările SRI, fiind evident că, odată cu fondul, nu ați mai fi putut înlătura fizic interceptările de la dosar, așa cum cer Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție, deși ați sfidat orice aparență de respectare a principiului egalității armelor, atunci când ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție. Deși, pentru mine, nu era o datorie de serviciu’’, a mai scris Adomniței.

Bocancul securist

Acesta a adaugat ca acceptarea probei testului poligraf ar fi dovedit nevinovatia sa. ‘’Sunt nevinovat, m-am dus singur la poligraf, în absența oricăror probe de vinovăție, ca să vă aduc o probă de nevinovăție. Am crezut că ați citit ce scrie în cărțile de drept, că poligraful poate da rezultate fals pozitive, nu fals negative și că, în situațiile în care o persoană își susține nevinovăția de la început și trece testul poligraf, organele judiciare trebuie să acorde poligrafului valoarea unui mijoc de probă. Și că nu vă veți asuma să condamnați un om evident nevinovat’’, a mai aratat fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

In final Adomnitei numeste aceasta implicare a SRI in condmnarea sa ’’un bocanc securist’’. ’’Într-o justiție care tranziționează de la cea hidos și politic represivă, a fostului regim, către una a statului de drept, într-o justiție în care au început să pășească, elegant, discret, doamne cu pantofi albaștri, mă întreb dacă doar aleatoriul m-a adus în fața unei cizme de cauciuc rusești. Sau a unui bocanc securist’’, a incheiat Adomniței.

Adomniței a postat pe Facebook si rezultatele testului poligraf pe care si l-a facut (foto) desi judecatorul nu i l-a acceptat

Detalii despre condamnarea lui Adomnitei puteti citi in articolul ‘’Sentinta de 17 ani de inchisoare cu executare in dosarul de corupție de la Consiliul Judetean’’, publicat in urma cu doua zile.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.