Director la stat condamnat definitiv la închisoare pentru că a angajat-o pe soția prietenului

5713
Andrei Leonard Buiceag
Andrei Leonard Buiceag

@ Leondard Buiceag, fostul director  al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială a fost condamnat astazi definitiv pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese @ Asta in conditiile in care Buiceag fusese achitat de Judecatoria Iași

Leonard Buiceag, fostul director al Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a fost condamnat astazi definitiv la o pedeapsă de 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese (vezi aici). În același dosar a mai fost condamnat tot cu 6 luni de inchisoare cu suspendare și Doru Constantin Scripcaru, sotul Gabrielei Scripcaru, șefa Centrului Regional de Transfuzii Sanguine. Asta in conditiile in care cei doi au fost achitati in acelasi dosar, in februarie anul trecut. Cei doi au fost trimiși in judecată de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, in iulie 2017 pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada 2010-2013. Cei doi au fost acuzați ca au facilitat participarea sotiei lui Scripcariu „în diverse comisii de autorizare/evaluare/examinare pentru furnizorii de formare profesională din județ ( 210 desemnări ) , participări pentru care aceasta a obținut / încasat  sume de bani , fie de la bugetul de stat, fie de la furnizorii privați ) „. Constantin Doru Scripcariu a fost trimis in judecata deoarece si-a votat sotia sa participe in comisiile respective iar Buiceag pentru stia de acest lucru si a permis asta. „Inculpatul cunoștea faptul că aceasta este soția  inculpatului Scripcariu Doru Constantin și fără să pună în discuție înlocuirea inculpatului Scripcariu Constantin cu supleantul său , emițând  în acest scop și deciziile de desemnare a acesteia și în temeiul aceleiași rezoluții infracționale”, au aratat procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Problemele penale nu s-au terminat insa pentru Buiceag. Acesta a mai fost trimis in judecata, intr-un alt dosar, tot de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iași deoarece s-a numit pe sine si pe fosta sotie in comisiile de examinare pentru furnizorii de formare profesională din județ. Acest dosar este in curs de judecata si inca nu s-a pronuntat nicio sentinta (vezi aici).

Citeste si „Directorul care și-a angajat soția la stat a vrut să scape dosarul penal. Justiția a dat dreptate ANI”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.