Candidatul USR, Bodea angajat si platit de un corupt condamnat si urmarit international

1205

@ „Oamenii noi din politica” cu care se lauda USR sunt de fapt aia vechi care au crescut politic in anturajul coruptilor care au distrus Romania in ultimii 30 de ani @ Astfel, Marius Bodea candidatul USR Plus pentru Consiliul Judetean Iasi a fost angajat la firma afaceristului Cristian Maftei, afaceristul condamnat la inchisoare pentru coruptie si care a fugit din tara pentru a nu-si ispasi pedeapsa

Pentru ca tot se lauda USR Plus, mult mai intens in aceasta perioada, ca propune oameni noi care nu au avut nici o legatura cu clasa politica corupta care a distrus tara pana in prezent se cuvine sa facem unele precizari in cazul candidatului USR Plus pentru Consiliul Judetean Iasi si anume Marius Bodea. Astfel, acesta nu poate sa spuna ca nu a avut nici o legatura cu mediile corupte avand in vedere ca acesta a fost angajat timp de aproape doi ani la societatea Compania Quantum SA, firma patronata de Cristian Maftei, afaceristul condamnat pentru coruptie in dosarul in care fostul prefect Radu Prisacaru a fost bagat la inchisoare pentru luare de mita. Astfel, Marius Bodea a fost angajat la SC Compania Quantum SA in perioada 2009-2010, perioada in care Cristian Maftei era judecat pentru coruptie in calitate de intermediar al mitei primite de fostul prefect Radu Prisacaru. Sa precizam ca Maftei a fost trimis in judecata pe 5 decembrie 2006 (vezi aici) dupa 4 luni de la arestarea in flagrant a fostului prefect Radu Prisacaru. Astfel, flagrantul in urma caruia a fost arestat Prisacaru a fost realizat pe 31 august 2006. Ori, Marius Bodea s-a angajat la firma lui Cristian Maftei  la inceputul anului 2009. Marius Bodea a incasat in anul 2009 de la Compania Quantum salarii in valoare totala de  58.537 lei. In anul 2010 a incasat de la Compania Quantum numai 3.081 lei. Dupa aceea nu a mai fost nevoie sa ramana angajat la Maftei deoarece i-a gasit partidul (PNL) tot felul de sinecuri adica functii pe la institutii si companii de stat, Tehnopolis, Aeroport etc.

Si sotia a fost angajata la Maftei

Chiar si asa Bodea nu a renuntat la colaborarea cu Maftei. In anul 2013, defuncta sotie a lui Marius Bodea a fost angajata la firma Enviro Construct o alta firma patronata de Cristian Maftei. Astfel, potrivit unei declaratii de avere completate de Bodea in anul 2014, sotia sa a incasat de la Enviro Construct salarii in suma de 2.479 lei. In anul 2013 Maftei fusese deja condamnat pentru coruptie. Prima sentinta a fost pronuntata de Curtea de Apel Iasi pe 5 decembrie 2011. In final Maftei s-a ales cu 6 ani de inchisoare sentinta definitiva fiind pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (vezi aici) pe data de 12.06.2014. Numai ca, inainte cu o zi sau doua de pronuntarea sentintei definitive Maftei a fugit din tara. De atunci sta fugar. Sa reamintim pe scurt ca dosarul de coruptie se refera la faptul ca fostul prefect Prisacaru a pretins mita de la familia Forna in schimbul retrocedarii unor terenuri.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.