Sentinţă în dosarul de corupție al actorului Vlad Baba! A recunoscut totul şi a scăpat de puşcărie! (EXCLUSIV)

2095
O sală de judecată şi un medalion cu actorul Vlad Baba
O nouă sentinţă a fost emisă de judecătorii ieşeni în dosarul de corupţie al actorului Vlad Baba

@ O nouă sentinţă a fost emisă în dosarul de corupție al actorului Vlad Baba: Ilie Vintzi a recunoscut totul şi a scăpat de puşcărie @ Astfel, magistraţii ieşeni au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de anchetatori cu Ilie Vintzi @ Acesta a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu amânare, pentru uz de fals

O nouă sentinţă a fost emisă de judecătorii ieşeni în dosarul de corupție al actorului Vlad Baba: Ilie Vintzi a recunoscut totul şi a scăpat de puşcărie!

Astfel, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de anchetatori cu Ilie Vintzi. Acesta din urmă a primit o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu amânare, pentru uz de fals.

Ilie Vintzi a recunoscut uzul de fals

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ilie Vintzi a început pe data de 2 iunie 2022. Atunci, procurorii anticorupţie au trimis la instanţă acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu Ilie Vintzi, angajat al Biroului Financiar – Administrativ din cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

„S-au desfășurat cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare la nivelul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în cursul anului 2021, a mai multor concursuri de angajare. În acest context, inculpata Zugravu Elena-Nina, în calitatea de secretar al comisiei de concurs, ar fi pus la dispoziția inculpatei Popovici Andreea – Elena, anterior publicității concursului și a probei scrise, condițiile de vechime și studii pentru participarea la examen și variantele de subiecte întocmite de comisie. Aceste demersuri ar fi avut ca finalitate câștigarea de către inculpata Popovici Andreea Elena a concursului respectiv și ocuparea, pe nedrept, a postului de Șef serviciu artistic în cadrul Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Ce au mai spus reprezentanţii DNA Iaşi: „O adeverinţă falsă”

Potrivit oamenilor legii, în același context, Mihaela Cucoradă ar fi pus la dispoziția lui Ilie Vintzi o adeverință falsă.

„Aceasta ar fi fost emisă de o societate comercială, pe baza căreia Ilie Vintzi și-a completat în mod fraudulos vechimea în muncă minimă, necesară pentru înscrierea la concursul respectiv de ocupare a unui post în cadrul Biroului Financiar-Administrativ, examen pe care l-a și luat într-un final”, au încheiat procurorii DNA Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.