La Popricani nu este asfalt dar primaria a luat 10.000 litri de motorina si de 1.600 euro copii Xerox

3134

@ Achizitiile facute in ultimele zile de Primaria Popricani reprezinta un adevarat dezmat din banii publici si arata ca primarul Valeriu Parlog nu se gandeste deloc la criza economica post Covid @ Astfel, in ultima saptamana desi si-a restrans activitatea Primaria Popricani a cumparat 10.000 de litri de motorina si a incheiat un contract pentru niste copii Xerox in valoare de 1.600 euro @ Asta in conditiile in care Popricaniul nu are drumuri asfaltare

Desi toate institutiile publice si-au extins activitatea din cauza crizei Covid, la  Primaria Popricani este nevoie de foarte mult carburant si de foarte multe copii Xerox. Astfel, in ultima saptamana Primaria Popricani, condusa de Valeriu Parlog pana la urmatoarele alegeri locale a facut o serie de achizitii mai mult decat discutabile foto. Toate achizitiile sunt facute prin incredintare directa, fara o prospectare a pietei sau vreo forma de negociere. Astfel, cea mai recenta achizitie a fost realizata pe data de 3 aprilie cand Primaria comunei Popricani a cumparat de la OMW carburant in valoare de 46.313,08 lei adica cel putin 10.000 de litri de benzina sau motorina. In conditiile in care lumea sta acasa, inclusiv o parte din functionari de ce ii trebuie primariei atat de mult carburant?

Au de copiat o biblioteca intreaga

O alta achizitie discutabila a fost realizata in luna martie cand Primaria Popricani a incheiat cu firma Service Grup SRL din Iasi un contract pentru copii Xerox. Adica, aceasta firma va aduce la sediul Primariei Popricani un copiator iar institutia condusa de Valeriu Parlog va plati 500 copii color la un pret total de 250 lei si 150.000 copii alb negru la un pret de 7.500 lei. Adica, Parlog are de xeroxat 300 de carti a cate 500 de pagini fiecare. Cam mult avand in vedere ca institutiile nu lucreaza dar dupa cum se vede pot cheltui banii statului.  Conform contractului aparatul Xerox ramane proprietatea firmei care face copiile xerox. Un alt contract semnat tot aceasta perioada de primarie arata ca hartia de la copiator va fi pusa la dispozitie de primarie. Astfel, de la aceiasi firma Service Grup SRL, Parlog a mai achizitionat hartie si produse de papeterie in valoare de 2.744 lei. De asemenea Parlog mai cheltuie 10.000 lei pentru un studio de fezabilitate de extindere a retelei de apa in conditiile in care in anii anterior s-au tot facut astfel de documentatii. In plus Parlog a mai cumparat in aprilie un utilaj de imprastiat sare la un pret de 103.800 lei de la firma Tehagropiese SRL desi iarna fara zapada a trecut. Asta in conditiile in care in Popricani nu sunt drumuri asfalate.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.