Scandal pe tramvaiele aduse la Iaşi! Polonezii şi turcii se duelează în instanţă după ultima licitaţie! (EXCLUSIV)

126
Tramvai nou Bozankaya
Tramvai nou Bozankaya

@ Scandal pe tramvaiele aduse la Iaşi @ Polonezii şi turcii se duelează în instanţă după ultima licitaţie @ Astfel, zilele trecute, polonezii de la POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SA au dat în judecată Municipiul Iaşi, într-un recurs privind achiziţiile publice @ În cadrul dosarului, turcii de la BOZANKAYA OTOMOTIV MAK.IML.ITH. VE IHR AS au calitatea de intimaţi

Scandal pe tramvaiele aduse la Iaşi! Polonezii şi turcii se duelează în instanţă după ultima licitaţie! Aşadar, polonezii de la POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SA au dat recent în judecată Municipiul Iaşi, într-un recurs privind achiziţiile publice.

În cadrul dosarului, turcii de la BOZANKAYA OTOMOTIV MAK.IML.ITH. VE IHR AS au calitatea de intimaţi. Primul termen al litigiului a fost stabilit de Curtea de Apel Iaşi pentru data de 6 martie 2024.

Scandal pe tramvaiele aduse la Iaşi!

Producătorul de material rulant Bozankaya va livra încă 18 tramvaie la Iași, după ce, recent, a câștigat o licitație la care au participat și polonezii de la Pesa. Compania a avut o ofertă de 141,4 milioane de lei, mai convenabilă decât valoarea preconizată a contractului, de 177,2 milioane de lei.

Tramvaiele vor avea o lungime de aproximativ 22 de metri și sunt dotate cu tehnologii de ultimă generație, aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare şi sisteme de avertizare în caz de coliziune.

Polonezii şi turcii au livrat mai multe tramvaie

După ce autoritatea contractantă a efectuat o evaluare și a anunțat oferta prezentată de Bozankaya ca fiind cea mai avantajoasă, producătorul polonez a depus contestații tehnice și administrative la autoritatea contractantă. Mai apoi, polonezii au apelat la instanţă.

În ultimele luni, polonezii şi turcii au livrat la Iaşi mai multe tramvaie de ultimă generaţie. Chiar şi aşa, Compania de Transport Public (CTP) Iaşi nu a încheiat încă înnoirea parcului de mobile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.